Enkel Kompany en Ishiaku ruiken het gras

Nico Wieme

Vincent Kompany en Manaseh Ishiaku zijn de enige landgenoten die dit weekend in actie kwamen in de Bundesliga. Veel succes leverde hun optreden echter niet op.

Hamburg SV kon voor de vijfde keer op rij niet winnen. Na één nederlaag en vier gelijke spelen na elkaar is het nu al van eind november geleden dat de havenploeg nog eens de smaak van een overwinning kon proeven. Vincent Kompany, die een hele wedstrijd op het middenveld speelde, kon niet verhinderen dat zijn ploeg slechts een punt pakte in de BayArena van Leverkusen. Rafael van der Vaart had HSV wel op voorsprong geschoten, maar op het uur maakte Manuel Friedrich gelijk. Vadis Odjidja Ofoe was deze keer wel geselecteerd, maar moest de hele wedstrijd van op de bank toekijken.

In het duel tussen VfL Wolfsburg en MSV Duisburg mocht Manasseh Ishiaku de tweede helft opdraven. Bij de rust stond het 1-1. De ex-Club Bruggespits kon amper voor gevaar zorgen. Na de 2-1 voor de Wolven liet de Nigeriaanse Belg zich even opmerken toen hij Nikulescu in het straatje stuurde, maar de Roemeen vond VfL-doelman Diego Benaglio op zijn weg.

Voor Peter Van Der Heyden was er alweer geen plaats weggelegd bij de kern van trainer Felix Magath. De Oost-Vlaming hoopt voor het verstrijken van de transferperiode in Scandinavië nog een contract bij het Noorse Vålerenga IF te versieren. Bij Wolfsburg zal hij vermoedelijk op niet te veel speelminuten meer moeten rekenen.

De topper tussen Bayern München en Werder Bremen was niet aan Daniel Van Buyten besteed. De Waal mocht de hele wedstrijd de bank verwarmen en moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel.