Turnhout zonder moeite voorbij Veldwezelt

Rombaux Gunther

Na vijf speeldagen zonder winst wou KV Turnhout aanknopen met een nieuwe overwinning tegen Veldwezelt.

Turnhout begon stevig aan de wedstrijd, wat zich resulteerde in enkele goede mogelijkheden. De mee opgerukte Proost trok de bal voor, Mbemba kopte net naast. Twintig minuten ver in deze partij werd Boeckx afgezonderd op links, hij bediende Van Vlasselaer die het openingsdoelpunt scoorde. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg, een afvallende bal werd door Van Den Brandt netjes in de winkelhaak gedeponeerd, 2-0. Turnhout ging door en kwam tot twee keer toe dicht bij een derde doelpunt. Van Vlasselaer trof op vrijschop de dwarsligger en Boeckx zag zijn poging gestopt door bezoekend doelman Weynen. De bezoekers konden in deze eerste helft maar één keer doelman Horsten bedreigen via een uithaal van Curreri.

De tweede helft was van mindere kwaliteit, Veldwezelt speelde op het randje van het toelaatbare wat zich resulteerde in heel wat overtredingen en gele kartonnetjes. De Binken kregen nog een goede mogelijkheid via Mbemba, die een voorzet van Van Vlasselaer net naast tikte. Met nog tien minuten te spelen kwamen de bezoekers nog tweemaal opzetten, Yentl  kwam in schietpositie en raakte de bovenkant van de lat. Ook Bruggen kreeg nog een dijk van een kans toen hij van dichtbij kon aanleggen, KV doelman Horsten bracht redding.

Broodnodige winst dus voor Turnhout, dat door het gelijkspel van Cappellen opnieuw naar de 2de plaats springt. Leider Luik behaalde eveneens  de drie punten en  heeft met één wedstrijd minder gespeeld vijf punten voorsprong op Turnhout