Vrouwenteam Willem II blijft winnen

In het Nederlandse vrouwenvoetbal blijft het onze landgenotes Niki De Cock en Femke Maes bij Willem II voor de wind gaan. Afgelopen donderdag versloegen ze FC Twente met maar liefst 0-5. Femke Maes scoorde haar zesde doelpunt van het seizoen.

Al in de derde minuut vond Femke Maes de weg naar doel en opende de score. Dit wou echter niet zeggen dat het een makkelijke wedstrijd leek te worden, het spel ging op en neer en zo bleef het 0-1 tot aan de rust.

Na de pauze kwam Willem II als een komeet uit de startblokken en al snel ging het van 0-2 naar 0-4 via Stevens, Vugts en van De Ven. Twintig minuten voor tijd scoorde Karin Stevens een tweede maal zodat Willem II met 0-5 verdiend won. Willem II stijgt hierdoor naar de tweede plaats en komt zo op drie puntjes van leider AZ Alkmaar. Over twee weken staat de topper AZ Alkmaar-Willem II op het programma. Voor Willem II is deze zege de zesde op rij.

Zondag spelen zowel Femke Maes als Niki De Cock met de nationale ploeg tegen Wales.

Auteur: Kevin Van Hooydonck