AZ komt stilaan in degradatiezorgen

AZ heeft bij FC Groningen al voor de zesde keer in zeven duels verloren. De Alkmaarders moesten met 2-1 het loodje leggen.

In de openingsfase was het niet te zien dat AZ in vieze papieren verkeert. De ploeg speelde fel en agressief en kreeg via Ari en El Hamdaoui al vlug enkele goede kansen. Groningen schoot plots wakker en voerde het tempo op. De Noorderlingen zetten druk op de Alkmaarse verdediging en na een half uur bezweken de bezoekers onder de druk. Marcus Berg zette zijn ploeg  met een strak schot op voorsprong.

Groningen bleef het verloop van de wedstrijd domineren. De ploeg speelde enkele goede kansen bij mekaar, maar slaagde er niet in om de score verder uit te diepen. Vijf minuten voor tijd kwam AZ plots langszij. Kew Jaliens gleed fraai een vrije trap van Poulsen in doel.

AZ kon even dromen van een, weliswaar onverdiend, puntje maar een minuutje later ging het weer mis. Doelman Romero, die de voorkeur kreeg op Waterman, torpedeerde Powel. Berg bleef vervolgens vanop elf meter kalm en bezorgde de thuisploeg verdiend de drie punten.

Dankzij deze zege blijft Groningen meedoen om een plekje bij de eerste vijf. Voor AZ breken stilaan barre tijden aan, want de kloof met nummer zestien is inmiddels gesmolten tot zeven punten.