Interview ‘We verliezen dit seizoen geen wedstrijd meer!'

Sandro Di Pietro
| 0 reacties
‘We verliezen dit seizoen geen wedstrijd meer!'
Foto: © SC

Volg Patro Eisden Maasmechelen nu via WhatsApp!

Intervieuw met Patro-speler David CRV.

Zondagmiddag was zonder meer 1 van de paars-witte hoogtepunten dit seizoen. Leider (in dit geval lijder) Witgoor Dessel werd naar huis gespeeld met forfaitcijfers. De score was misschien wat overdreven, maar de overwinning was oververdiend voor de Limburgers. Volgende week begint de derde periode en vele ploegen zullen deze laatste kans op promotie nog proberen te grijpen… We vroegen Patro’s nieuwste aanwinst en sterkhouder op het middenveld David CRV naar zijn mening over de gebeurtenissen van deze bewogen zondagmiddag.

VK : David, hoe kwam je terug bij Patro terecht?
DC : "
In het begin van het seizoen speelde ik bij tweedeklasser Geel. De eerste wedstrijden stond ik in de basis en had ik het er prima naar mijn zin, maar dan raakte ik jammer genoeg geblesseerd. De resultaten bleven uit en tijdens mijn blessure werd er van trainer gewisseld. Toen ik terug fit was kon ik niet langer op een basisplaats rekenen. Omdat ik absoluut wil spelen was het logisch dat ik onder de winterstop vertrok bij Geel. Michel Noben belde me toen op en de interesse van Patro was zeer concreet. Bovendien is dit een ploeg met ambitie en dat spreekt me enorm aan. Mits ik in Zonhoven woon, is het ook terug wat dichter bij huis.  De keuze was snel gemaakt en ik tekende een contract voor 1,5 seizoen."
Waren het vandaag overdreven cijfers tegen Witgoor?
DC:
"Tja, we begonnen wat moeizaam, maar het is natuurlijk altijd wat aftasten in het begin van een wedstrijd. Elke match is nu eenmaal anders. In ieder geval speelden we zeer goed georganiseerd en dat wierp na een tijdje zijn vruchten af. Na de 1-0 kwam Witgoor niet meer in het stuk voor en konden we vrijer beginnen voetballen. Ik hoorde dat Patro voor de winterstop veel doelpunten slikte door te aanvallend te willen spelen. Ik denk dat we nu toch al veel slimmer spelen door iets gereserveerder te spelen en dan snel te counteren. Als we zo blijven spelen, verliezen we geen wedstrijd meer dit seizoen."

Kan je je carrière eens bespreken?
DC: "Na mijn eerste doortocht bij Patro ben ik naar Moeskroen getrokken. Bij Moeskroen heb ik na een mooi seizoen wat blessureleed gehad. Zowel mijn meniscus als een gebroken scheenbeen speelden me parten. Daarna speelde ik achtereenvolgens bij KV Mechelen, Oostende, Sint-Niklaas en Geel. Met Oostende wonnen we zelfs de eindronde in tweede klasse, maar omdat er financieel niets tegenover die promotie stond, koos ik ervoor om de combinatie te maken tussen voetbal in derde klasse bij Sint-Niklaas en werken. En nu hoop ik dus met Patro naar derde klasse te promoveren. Hopelijk kunnen we dit jaar reeds een gooi doen naar promotie door de eindronde te halen. (via het klassement of via de derde periodetitel) Want laten we eerlijk zijn, met zo een accommodatie en deze entourage hoort dit Patro in tweede nationale thuis."

Wat is je rol op het veld?
DC: "Zoals ik al zei speelde Patro voor de winterstop wat overhaast. Ik moet rust brengen op het middenveld en probeer altijd aanspeelbaar te zijn voor mijn medemaats. Bovendien probeer ik mee het spel te maken en openingen te creëren."

We zagen je in het begin van de wedstrijd wat in discussie gaan met de verdedigers, wat liep daar mis?

DC: "iedere wedstrijd is anders en dus moest er in het begin wat bijgestuurd worden toen we het moeilijk hadden, maar een echte discussie kan je dat niet noemen."

Om af te sluiten nog wat korte vraagjes:

Wie wordt kampioen? 
DC: "Ik denk Hoogstraten, ze hebben een zeer goede ploeg."
Blijf je ook na je carrière in het voetbal?
DC: "Ik denk het wel ja, maar dat zijn zorgen voor later."
Zaterdagavond- of zondagmiddagvoetbal?
DC: "Zaterdagavond, want dan is er meer sfeer."

Bedankt voor dit interview en nog veel succes op en naast het veld David!

Met dank aan : Bart en Daan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties