Vandamme wordt Managing Director van Cercle

Tim Buedts
| 0 reacties
Vandamme wordt Managing Director van Cercle
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

De raad van bestuur van Cercle Brugge benoemde gisterenavond Yvan Vandamme tot managing director van de vereniging.

Yvan Vandamme krijgt vanaf 1 mei 2008 de dagelijkse leiding toegewezen en zal daarvoor over grote bevoegdheden beschikken. Yvan Vandamme blijft bestuurder van Cercle. De aanstelling betekent een volgende stap in de professionalisering van het beleid van de vereniging.

Yvan Vandamme is, als zaakvoerder van “YVD Consult bvba”, vooral actief binnen de Vlerick Groep, waarvoor hij in een aantal vennootschappen in binnen- en buitenland bestuursmandaten bekleedt en managementopdrachten uitvoert. Een aantal van die taken zal hij trouwens blijven vervullen.

Yvan Vandamme (57 jaar) is economist en handelsingenieur. Hij beschikt over een ruime ervaring bij verschillende bedrijven, zoals Philips Industries, Seyntex, Coopers & Lybrand en UCO, waar hij nu nog bestuurder-CFO is.

Sinds 2003 maakt Yvan Vandamme deel uit van de raad van bestuur van Cercle, aanvankelijk als financieel beheerder en later als bestuurder sportieve zaken. Op die manier had hij een belangrijke stem in sommige succesrijke transfers en in de aanstelling van Glen De Boeck tot technisch directeur van Cercle. Bij de spelers geniet Yvan Vandamme een groot vertrouwen.

Yvan Vandamme stond ook mee aan de wieg van de prachtige samenwerking tussen Cercle Brugge en “de Sleutel”. Dat knappe project zal hij blijven opvolgen en voluit steunen.

Voorts was Yvan gedurende twee jaar voorzitter van de service club Fifty One International te Brugge.

Het bestuur is opgetogen dat Yvan Vandamme ingaat op de vraag van voorzitter Frans Schotte. Het betekent ook de bevestiging van de stevige ambities van Cercle.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties