Blanc niet ontevreden over zijn spelers

Nico Wieme
| 0 reacties
Blanc niet ontevreden over zijn spelers
Foto: © SC

Ondanks de uitschakeling van zijn ploeg toont Bordeauxtrainer Laurent Blanc zich niet geheel ontevreden over de prestatie van zijn spelers tegen Anderlecht.

Anderlecht kegelde gisteren na een goede prestatie Girondins Bordeaux uit de UEFA Cup. De meeste waarnemers zagen een zwakke prestatie van de thuisploeg, die uiteindelijk toch meedingt naar de titel in het Frans kampioenschap.
 
Eén man hield er een andere mening op na: trainer Laurent Blanc. “Ongoocheling is het overheersende gevoel, maar ik ben tevreden over de inzet van mijn spelers”, aldus Blanc. Het moet zijn dat de voormalige Franse international zijn lat niet al te hoog legt, want met amper één trap binnen het kader kan je toch moeilijk gaan beweren dat je er voluit voor gegaan bent. Het zal paars-wit een zorg wezen.
 
Blanc gaf wat meer uitleg over de tactiek waarmee hij de Brusselaars wou bekampen. “Onze strategie was zo lang mogelijk de 0-0 te houden om dan uiteindelijk de wedstrijd te beslissen in de laatste 25 minuten", legt hij uit. “Alleen hadden we geen rekening gehouden met een tegendoelpunt. Een goal die overigens valt uit de enige kans voor Anderlecht in de eerste helft.”
 
Over zijn spelers kan de Bordauxtrainer geen slecht woord zeggen. “De spelers mogen ontgoocheld zijn over de niet-kwalificatie, maar niet over hun prestatie. Als het langer 0-0 was gebleven, denk ik wel dat we het zouden gehaald hadden”, eindigt Blanc in termen van ‘als’ en ‘indien’.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties