Sp.Ursel pakt belangrijke punten.

Hendrik De Vriesere

Het burenduel tussen Sp.Ursel en E.Aalter had een zenuwachtige beginfase, de thuisploeg met het nieuwe trainersduo Ryckaert-Verdonck koos massaal voor de aanval en dat loonde in de tweede helft met een solo ren van Van Hee en de puntenwinst.

Al in de eerste minuut was er een vrijetrap voor de Spartanen van Piers maar Crispijn besloot in de voeten van doelman Baudewijn. Amper enkele minuten later waren het bezoekers die een misverstand in de thuisverdediging bijna afstrafte, Smessaert kon Wullaert bedienen maar De Vlieger redde met de voet een openkans voor de bezoekers.

Het eerste kwart waren er enkele kleine pogingen langs beide kanten, maar de afwerking bleef achterwegen, toch bleven de rood-witte garde vechten voor elke bal, zou kon De Croock een schot op doel afvuren in een draaibeweging maar De Vlieger moest plat om het leder uit zijn doel te houden.

Het waren de bezoekers die op het halfuur met een snelle counter konden uitbreken via Roman maar die besloot naast. In het laatste kwartier was er eenrichtings voetbal, de bezoekers waren op zoek naar een doelpunt, eerst Wullaert die De Vlieger op de korrel nam maar die bracht redding, en amper daarna was er een lijnredding bij de thuisploeg zoudat we gingen rusten met een 0-0 stand.

Na rust werd Van den Bergh vervangen bij de thuisploeg door Tagaye, en kozen voor twee spitsen, maar de vrije trap in de 51' van Laaloudj belandde in de muur. In de 60' kregen de bezoekers een hoekschop die werd snel door Crispijn overgenomen en die kon Van Hee bedienen, een versnelling die vertrok aan de middenlijn en zou kon hij de 1-0 op het bord prikken Baudewijn was kansloos.

De thuisploeg had uit dat doelpunt moet gespokkeld het was terug Van Hee die een poging probeerde, maar nu was de bezoekende doelman bij de pinken. Met een kogel van Tagayne had de Aalter doelman veel last en met zijn vingertoppen kon die net de bal over de dwarsligger duwen. De laatste kansen waren voor de thuisploeg maar aanvoerder Bert De Rycke kon niet afwerken, verdiende winst voor Sp.Ursel 1-0.

Sp.Ursel : De Vlieger, Tony De Rycke, Sabbe, Van Hee(88' Schittekat), Bert De Rycke, Crispijn(82' Maenhout), Pauwels, Versichel, Piers, Van den Bergh(46' Tagaye), Laaloudj.

KVE.Aalter : Baudewijn, De Poorter, Smessaert, Frederik Arnauw, Careel, De Croock, Roman (74'Sneppe) , Danneels, Baert, Wullaert (57' Taverne), Thomas Arnauw.

Gele kaarten : 56' De Poorter(KVE.Aalter), 78' Tageye en 83' Laaloudj (Sp.Ursel).