Wedstrijdverslagen 3 prov A. O-VL van 24/02/2008.

Hendrik De Vriesere

De leider in deze reeks FC.Zelzate verliest opnieuw punten op het terrein van Wippelgem, de dorpsclub sluipt wat dichterbij zij wonnen thuis van Bassevelde. Poesele deed een goede zaak in de degradatieduel tegen Maria Aalter.

Wippelgem - FC.Zelzate 1-1

In een evenwichtige eerste helft had FC.Zelzate voldoende aan één kans om op voorsprong te klimmen via Van Hecke. Na de koffie profiteerde Wippelgem van een foutje van de bezoekende doelman om gelijk te stellen. Ook in de tweede periode bleef Wippelgem de evenknie van Zelzate, maar het bleef bij een 1-1 eindstand.
doelpunten : 24' Van Hecke , 47' Van Vooren 1-1.

SLV.Zelzate - Bassevelde 2-0

In een matige eerste helft konden beide ploegen geen afstand nemen van elkaar, zoudat we gingen rusten met een 0-0 tussenstand. Na de rust toonde Bassevelde de betere ploeg, maar SLV klom tegen de gang van het spel in op voorsprong via De Wolf 1-0 (65'). Na dit doelpunt kreeg Bassevelde nog behoorlijk wat kansen maar de afwerking bleef achterwegen. In de slotfase stelde Soens de zege van de thuisploeg veilig (90') 2-0 de eindstand.

FC.Kleit - Hansbeke 5-1

De thuisploeg maakte de bezoekers af in de eerste helft, het zwakkke Hansbeke stonden aan de rust al 3-0 in een verloren opdracht in de 4' scoorde Thuys 1-0, Van Landschoot tekende in de 25' de 2-0 aan, en in de 40' lag Thuys terug aan de basis van het derde doelpunt 3-0 bij de rust. De thuisploeg kreeg nog een strafschop bij die 3-0, maar Van De Velde kon deze uit zijn doel ranselen die werd getrapt door Almeye. Deze zelfde man kon toch zijn goal maken in de 70' 3-1, maar Kleit bleef verder goed opdreef want Thuys maakte in de 75' zijn derde doelpunt van de middag. En in de slotfase kon Coppejans de eindstand vastleggen 5-1.

Belzele - Knesselare 1-2

De bezoekers waren de beter geïnspireende ploeg want met doelpunten van Cornelis één in de eerste en een in de tweede, stonden de bezoekers al op roze. In de 58' kon Sergeant nog milderen, maar Knesselare pakte verdiend de drie punten, eindstand 1-2
doelpunten : 31' en 54' Cornelis 0-1 en 0-2, 58' Sergeant 1-2.

Ex.Mariakerke - St.Muide 1-2

In de Gentse stadsderby, met een gehavende thuisploeg was twintig minuten de betere en zette het overwicht ook in een doelpunt om, in de 10' via Defruyt 1-0. Het voorsprong was wel van korte duur want Van Damme tikte de gelijkmaker tegen de netten in de 23'. Met het uitvallen van Ingels en Mestdagh leidde dit tot een ommekeer in het voordeel van de bezoekers, net iets over het halfuur kon De Moor de winning goal maken voor St.Muide 1-2 tevens de eindstand.

Vinkt - Zeveren 0-3

De bezoekers konden de thuisploeg nog meer doelpunten aansmeren, ze waren heer en meester met goals van : De Wulf 0-1(23') , Vanderbeken 0-2(66') en Van Parys 0-3(78'). Ze lieten nog een ruimere zege liggen, eindstand 0-3.

Poesele - Maria Aalter 2-1

Maria Aalter kon de trend van de vorbije weken niet verder zetten, in een matig degradatieduel ging de winst naar de thuisploeg, die zou verdiend de drie punten pakte, 35' Cornelis 1-0, 53' Vermeersch 2-0 en in de 85' kon Lambrecht milderen 2-1 de eindstand.

KFCO.Gent - St.Kruis Winkel 0-0

De thuisploeg heeft up en down, nu in eigen huis kwam het niet verder dan een gelijkspel. Er was nauwelijks wat te beleven in de partij, we zouden al denken aan een eindeseizoenswedstrijd, eindstand 0-0.