Club veegt plannen burgemeester van tafel

Club veegt plannen burgemeester van tafel
Foto: © SC

Maandag deed Patrick Moenaert nog een ultiem voorstel om de bouw van een nieuw stadion voor Club Brugge tegen te houden. De Brugse burgemeester wil zelf een nieuwe voetbaltempel laten bouwen. Bij Club voelen ze daar echter niets voor.

Dinsdagavond staat in het Brugse stadhuis een belangrijke vergadering voor het voetbal in de stad op de agenda. De gemeenteraad beslist er over het al dan niet bouwen van een nieuw stadion in Loppem. Gisteren liet Patrick Moenaert (CD&V) weten dat de stad nu zelf een nieuw stadion wil laten bouwen in het Chartreusegebied. Op een persconferentie liet Club weten dat dit plan voor hen onbespreekbaar is.
 
Voorzitter Michel D’Hooghe was er in eerste instantie niet over te spreken dat hij deze plannen van Moenaert via de media moest vernemen. De voorgestelde site ligt langs de Expressweg tussen de Chartreuseweg, de Rijselstraat en de Heidelbergstraat. Voor de Clubpreses is dit geen optie. Hij benadrukte dat Club Brugge over een ijzersterk dossier beschikt voor de stadionplannen in Loppem.
 
Burgemeester Moenaert stelde zijn plan maandagavond voor tijdens de fractievergadering van CD&V. Moenaert hoopt Club en Cercle van een nieuw stadion, zonder winkelcentrum, te kunnen voorzien in het Chartreusegebied. Zo is er sprake van om onder meer het Beursgebouw, de Oesterparking aan de achterkant van het station, de Veemarkt en het Jan Breydelstadion te verkopen. De ministers Bert Anciaux en Kris Peeters zouden het idee genegen zijn.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties