EK-uitsluiting dreigt voor Spanje

Luc Goderis
| 2 reacties
EK-uitsluiting dreigt voor Spanje
Foto: © SC

De mogelijkheid bestaat dat Spanje er op het komende EK dan toch niet zal bij zijn. De Uefa kondigde immers aan drastische maatregelen te zullen nemen wanneer de Spaanse overheid zich nog lang blijft bemoeien met de organisatie van de Spaanse voetbalbond.

Noord-Ierland werd in kwalificatiegroep F derde achter Zweden en Spanje en mag alsnog hopen op een ticketje voor de eindronde van het EK in Oostenrijk en Zwitserland.  Uefa-woordvoerder  William Gaillard stelde klaar en duidelijk een eventuele verbanning niet uit de weg te zullen gaan.  "Dit zijn geen loze dreigementen, we zullen ze uitvoeren", zei Gaillard aan de BBC.

Een gelijkaardige situatie speelde zich eerder al eens af.  Het toenmalige Joegoslavië werd in 1992 uitgesloten van deelname aan het EK in Zweden.  De nummer twee uit de desbetreffende kwalificatiegroep, Denemarken in dat geval, kreeg toen het EK-ticket toegewezen.

De ploeg van bondscoach Nigel Worthington, ziet nu de deur naar het EK weer op een kier gezet worden, maar blijft rustig onder alle commotie.  "Wij weten nog van niets", zei de Noord-Ierse bondspreses Raymond Kennedy.  "Er is geen communicatie naar ons toe geweest en het is wat ons betreft duidelijk een interne zaak", besloot hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties