Standard wordt leider, STVV en Brussels gelijk

Anthony Van der Planken
| 29 reacties

Standard heeft op de 24e speeldag de leiding in de Jupiler League genomen. De Rouches profiteerden optimaal van de nederlaag van Club Brugge door met 1-3 te winnen op Westerlo.

Nochtans speelden de Rouches een bijzonder zwakke eerste helft. Westerlo nam dan ook verdiend de leiding via Bart Van den Eede. Pas in de tweede helft slaagde Standard erin om de thuisploeg onder druk te zetten, wat uiteindelijk leidde tot een 1-3 overwinning na doelpunten van Fellaini, Mbokani en Witsel.

Onderaan het klassement hielden Sint-Truiden en FC Brussels elkaar in evenwicht. STVV nam de leiding via Hendrikx, in de tweede helft maakte Sorokin gelijk.

Nog onderin gaf Dender een 0-2 voorsprong uit handen. Dahmane en Zoko maakten eerdere doelpunten van Sylla en Munyaneza ongedaan.

KV Mechelen klopte thuis Zulte Waregem met 2-1. De thuisploeg kwam 2-0 voor via Vleminckx en Dunkovic, in de slotfase zorgde Van Zundert nog voor de aansluitingstreffer tegen zijn ex-ploeg.
AA Gent pakte op een diefje de zege bij Roeselare. Bryan Ruiz scoorde de enige treffer van de partij.

Lokeren - Moeskroen eindigde -niet geheel onverwacht- op een 0-0 gelijkspel.