KFC.Eeklo bijna kopje onder in eigen huis.

Hendrik De Vriesere
KFC.Eeklo bijna kopje onder in eigen huis.
Foto: © SC

De thuisploeg kwam moeilijk uit de startblokken in deze derby, Lovendegem was sneller op de bal en kon de druk aanvoeren. Althans ze al in de eerste helft op achter volgen werden aangewezen. SK.Lovendegem kwam beter in de wedstrijd na de pauze.

Een zwakke start van KFC.Eeklo in de Meetjeslandse derby kwamen de bezoekers  in de 10' op voorsprong  een actie van Martens langs de linker flank naar Neirynck met een strakke voorzet en Baatout kon de 0-1 op het bord prikken.

De thuisploeg werd uit hun lenteslaap gewekt en amper twee minuten later was alles terug in evenwicht, een slechte tussenkomst van de bezoekers, waar de thuisploeg via Joren Hebbrecht en Minnaert die de bal recupererde en de voorzet op de zwarte haren van kapitien Tresonie schilderde (12' 1-1).

Met de vlam in de pijp begon Kfc.Eeklo beter te voetballen en de combinatie liepen gesmeerd , in de 21' mooie actie volgens het boekje, Minnaert-Tresonie-Mertens en Annicaert die kon de netten voor de tweemaal bol zetten 2-1.

De druk van de groen-rode garde op de Boelare bleef maar aanhouden, op hoekschop van Minnaert en een kopbal van Mertens  die bal werd van de lijngewerkt  door Vandenbussche, in de slotfase kwam Eeklo terug de neus in de zestien steken om nog een doelpunt te versieren in de eerste periode via Mertens en Annicaert maar terug een lijnredding nu van Van Audenaerde, ruststand 2-1.

Na de pauze ging Eeklo op zoek naar een derde treffer, in de 48' een voorzet van Minnaert maar Annicaert  die besloot maar zwak, toch had doelman De Paepe het moeilijk om het leder onder controle te houden.

Toen de thuisploeg zich terug trok kwamen de Lovendegemenaars van trainer Marc Mertens opzetten, in de 55' een schot van De Baets die voorlangs ging. Eeklo wachtte de kansen af op de counter maar trokken zich terug op eigen speelhelft, die hun later zeur op de maag zou kunnen liggen want de blauw-gele formatie ging resoluut in de tegenaanval.

Met veel luchtvoetbal kwamen ze toch regelmatig in de zestien, in de 60' een kaarsje laten brandden voor Lovendegem als Joren Hebberecht neer getrokken werd in de zestien zone (geen strafschop) tegen de zin van de thuissupporters.

Om daarna een snelle counter te zien van Lovendegem, de vrije ruimte voor Baatout maar die kon niet afwerken. De druk bleef maar aanhouden en zou konden de bezoekers nog een gelijkspel uit de brand slepen in deze derby in de 82' gevriemel voor het doel van Eeklo toen de ingevallen Bouchaala, Baatout bediende die knalde op doel en in eerste instantie redde Bracke, maar in de rebound kon Van Audenaerde de netten terug bol zetten 2-2.

Het was pompen of verzuipen voor de Eeklo-boys want nu liep alles uit de hand en de combinatie's kwamen niet meer bij de juiste persoon, daarvan konden de bezoekers in de slotfase nog eens dicht bij de winning goal komen via Martens in de 88', maar de score bleef 2-2 de eindstand en zou kon KFC.Eeklo nog tevreden zijn met dit één punt, na een zwakke tweede helft.

KFC.Eeklo : Bracke, Cathelijne, Van Boven, Joachim Hebberecht, Tresonie, Joren Hebberecht, Annicaert (64' Van Hulle), Mertens, Minnaert, Van de Geuchte, Van De Velde.

KSK.Lovendegem : De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck, Moerman (86' Cannoot), VandenBussche, Baatout, Martens, Sucaet , Camillero ( 63' Bouchaala).

Doelpunten : 10' Baatout (0-1), 12' Tresonie (1-1) , 21' Tresonie (2-1) , 82' Van Audenaerde (2-2).

Gele Kaarten : 85' Minnaert , 90' Cathelijne (KFC.Eeklo), 91' Van Audenaerde (KSK.Lovendegem)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties