Blatter wil optreden tegen gevaarlijke tackles

Kristof Blomme
| 0 reacties
Blatter wil optreden tegen gevaarlijke tackles
Foto: © SC

Sepp Blatter wil gevaarlijke tackles uit het voetbal bannen. De voorzitter van de Fifa wil zelfs dat spelers een levenslange schorsing en een gevangenisstraf kunnen krijgen.

Onlangs werd Eduardo, aanvaller van Arsenal, het slachtoffer van een gevaarlijke tackle. De spits van de Gunners brak hierbij zijn been. Ook Arjen Robben staat geblesseerd aan de kant na een gevaarlijke tackle met de voet vooruit. Fifa-voorzitter Sepp Blatter wil dit soort zaken nu uit het voetbal bannen. 

In The Times noemt Blatter het 'één van de belangrijkste items in het hedendaagse voetbal'. "Spelers die dit soort tackles bewust doen moeten uit het voetbal geweerd worden. Iemand aanvallen is een misdrijf, of dat nu op of naast het veld gebeurt. Het moet dan ook behandeld worden als een misdrijf."

Volgens Blatter speelt ook de scheidsrechter een belangrijke rol. "Scheidsrechters vinden dat ze een goede match fluiten als ze 20 minuten niet moeten tussenkomen. Maar de refs moeten gele en rode kaarten uitdelen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd als dat noodzakelijk is. We zullen hen ook aanmoedigen om dit te doen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties