Analyse Roma alweer de morele winnaar

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Roma alweer de morele winnaar
Foto: © SC

In de topvijf liet enkel Fiorentina punten liggen op de zevenentwintigste speeldag, maar toch is AS Roma dé winnaar van het weekend. Onderin blijft het razend spannend.

Inter won, op de dag van de festiviteiten voor het 100-jarige bestaan, van staartploeg Reggina. Makkelijk ging dat echter niet: doelman Julio Cesar was de beste man bij de Nerazzurri en het pad naar de overwinning werd (alweer) geëffend door een penalty in geschenkverpakking. Cambiasso (foto) werd duidelijk net voor de zestien ten val gebracht. De thuisploeg kon wel verzachtende omstandigheden inroepen voor het mindere spel: geblesseerden zijn er nog steeds in overvloed en de wedstrijd tegen Liverpool zat wellicht al in het achterhoofd. Door de onbeschikbaarheid van heel wat basisspelers wordt het nog een lange en lastige weg naar de scudetto. Een uitschakeling in de Champions League zou daarom enigszins goed uitkomen, al laten Moratti, Mancini en anderen nog steeds stoere taal horen: hun ploeg kan de scheve situatie nog rechtzetten. In elk geval zal er een super-Inter nodig zijn om de kwalificatie nog af te dwingen.

Waar Inter vorig weekend sterretjes zag tegen Napoli, heerste Roma nu met het grootste gemak in San Paolo. De Giallorossi kwamen meteen op voorsprong en controleerden de wedstrijd voor de volle 90 minuten. Het vertrouwen bij de Romeinen staat torenhoog. Volgend weekend komt Milan op bezoek en een nieuwe overwinning zou het geloof in een goede afloop van het seizoen alleen maar doen toenemen. Totti vestigde intussen alweer een nieuw clubrecord: zondag speelde hij zijn 500e officiële wedstrijd voor AS Roma.

Juventus kon eindelijk nog eens winnen, wat dringend nodig was om de plaats in de topvier niet in het gedrang te brengen. Bovendien wist Trezeguet (foto) na meer dan 40 dagen het doel terug te vinden. In Genua leverden de Bianconeri een bevredigende prestatie af, maar door een groot aantal gele kaarten en de blessure van de 'onvervangbare' Zanetti zal Ranieri het in de komende we(e)k(en) met een noodploeg moeten doen.

Fiorentina leed een verrassende nederlaag in Siena, waardoor Milan de Viola nu op de hielen zit. Fiorentina miste een aantal goede kansen: voor het eerst deed de afwezigheid van Mutu zich voelen. De Roemeen is bijna weer fit en de Viola zullen hem zeker nodig hebben om de vierde plaats toch nog te vrijwaren. In tegenstelling tot concurrenten Milan en Juventus heeft de ploeg uit Firenze wel nog Europese verplichtingen, wat wel eens een behoorlijk nadeel zou kunnen zijn.

In Empoli werd Milan bij momenten overspeeld door de thuisploeg, maar in de slotfase sloegen de Rossoneri toe: dankzij de 1-3 doet Milan volop mee voor de vierde plaats. Aanvallend moest alles weer van Pato komen: Gilardino wrong alweer enkele mooie kansen de nek om. De jonge Braziliaan scoorde nu al 6 keer en houdt daarmee de kansen gaaf op Champions-Leaguevoetbal volgend seizoen.

Onder de brede middenmoot deden Cagliari en Parma de slechtste zaak. Cagliari verloor een belangrijk degradatietreffen in Catania en lijkt zo goed als uitgeteld. Parma verloor thuis van Sampdoria en zakte daardoor naar de op twee na laatste plaats, die het deelt met Empoli. De nederlaag kostte coach Di Carlo de kop. Siena en Torino kunnen dan weer wat vrijer ademhalen na overwinningen, maar de debatten onderin zijn zeker nog niet afgesloten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties