SK.Bellem pakt volle buit in Zomergem.

Hendrik De Vriesere

In een zeer evenwichtige eerste halfuur hadden beide ploegen kansen om op winst te komen maar het was SK.Bellem die eerst kon scoren.

Al in de eerste minuut zagen we een goede combinatie van de bezoekers maar de bal van Dobbelaere ging nipt naast. De thuisploeg speelde goed mee en kregen tevens kansen, toen Neirynck een voorzet gaf naar de eerste paal moest de attente Brondeel de bal met zijn vingertoppen wegwerken.

Op kwartier was het bijna zou ver een gemeten voorzet van Laaroussi op het hoofd van Dobbelaere, die kon vrij koppen maar plaatste de bal op de dwarsligger. Zomergem was niet uit zijn lood te slaan en bokste zich terug in de partij, op een hoekschop en een prachtige kopbal van De Ridder moest Mouton de bal van de lijn keren.

Alles gebeurde bijna opstilstaande fase want in de 25' kreeg Bellem terug een hoekschop en het was de grote Joeri Dobbelaere die terug zijn hoofd tegen stak maar doelman Declerck was op zijn hoede.

Tevens kwam Zomergem het neus aan het doel steken in de 36', met twee kansen op rij maar zonder te kunnen afwerken. Dan maar op de counter spelen dacht de leidersploeg, met het trio Feys, Laaroussi die gans de verdediging uit verband speelde en Coopermans de vrije weg had om te scoren 0-1 in de 37'.

In de slotfase van de eerste helft ging Zomergem op zoek naar de gelijkmaker, een voorzet van De Ridder maar Pennoit schoot rakelings naast, 0-1 de ruststand.

In de tweede helft was druk van SK.Bellem heel hoog, want in vijf minuten tijd kregen ze maar liefst vier kansen op rij maar vonden telkens de thuisdoelman Declerck op hun weg. Toch moest de thuisploeg het onderspit delven toen Coopermans in de 68' zijn tweede doelpunt maakte van de middag op aangeven van Feys 0-2.

De wedstrijd was gespeeld, toch kregen we enkele kaarten te zien en tevens begonnen beide ploegen te wisselen. Zomergem kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer een mooie voorzet van invaller Verdonck maar Pennoit deponeerde de bal in het zijnet.

Toch kwam er een derde doelpunt een doorsteek pas van Dobbelaere en Jeffery Mestdagh speelde de verdediging op een hoopje en kon scoren in de 82' 0-3. In de 85' kreeg Coopermans een applausvervanging van de bezoekende supporters. SK.Bellem kreeg nog twee openkansen maar benutte geen van beide.

Doelpunten : 37' en 68' : Coopermans, 82' : Mestagh.

KVV.Zomergem: DeClerck Stijn, Van De Velde (71' Verdonck), De Wispelaere, Neiryinck (20' Buysse), Van Vooren, Ryckaert, Guy Van Durme, De Ridder, DeClerck Steven, Van Durme James, Pennoit.

SK.Bellem: Brondeel, D'Hoedt (86' Steyaert), Feys, Laaroussi, Clincke (75' Dombrecht), Coens, Mouton, Van Nevel, Mestagh, Dobbelaere, Coopermans (85' Canoot).

Gele kaarten: 32' De Ridder, 70' Van Vooren, 73' DeClerck Steven, 84' Dombrecht.