FC Kopenhagen terug aan de leiding

Zaterdag ging in Denemarken de tweede seizoenshelft van start. Aalborg dat zijn topschutter Rade Prica verloor aan Sunderland, kon wel rekenen op Lasse Nilsson, die gehuurd werd van Saint-Etienne.

Odense – AaB: 1-1
AaB moest uit bij Odense spelen. Het was de Nederlander Steve Olfers vlak na de rust zijn ploeg op achterstand bracht door een owngoal. Na de pauze kwam AaB beter voor de dag en kon druk zetten. Met nog een kwartier te gaan kon Olfers zijn fout van eerder in de wedstrijd goed maken. Hij kopte de bal richting doel na een corner. Daar wachtte Lasse Nilsson die de bal in doel kon schieten.
Een goed debuut dus voor Lasse Nilsson maar een minder geslaagde entree van Djiby Fall bij Odense. Fall kwam niet aan de bal mede dankzij de lange ballen die de verdediging van AaB hanteerden.

Lyngby – FC Kopenhagen: 1-4
Met de 1-4 zege over Lyngby komt FC Kopenhagen voorlopig terug aan de leiding in de Superligaen. De ploeg uit de hoofdstad begon ook het beste aan de wedstrijd met een vroege kopkans voor Marcus Allbäck. Iets later kreeg Ailton na een corner ook een kans om de bal in doel te koppen maar de bal ging naast het doel. De beste kans voor Lyngby in de eerste helft kwam in de twintigste minuut toen Kim Aabech de bal te pakken kreeg. Hij kreeg de bal op de linkervoet maar besloot hoog over het doel. Tegen het einde van de eerste helft sloeg het Tjechische duo van FC Kopenhagen toe. Zdenek Pospech kon de linkerback van Lyngby, Alexander Fischer uitschakelen waarna hij de bal naar Libor Sionko kon doorspelen. Die aarzelde niet en stuurde de bal in doel.
Een minuut later werd Fischer weer in de wind gezet door Pospech, deze keer probeerde hij zelf de bal in doel te krijgen met een afstandsschot. Dat lukte en zo stond Kopenhagen voor rust al op een 0-2 voorsprong.

Na de rust kwam Lyngby beter voor de dag. Acht minuten na de pauze kon Mikkel Beckmann voor dreiging zorgen, keeper Jesper Christiansen kon net niet bij de bal. Kort daarna kregen zowel Ailton als Sionko een goede kans maar beiden misten scherpte in de afwerking waardoor de kansen verloren gingen.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kon de 17-jarige middenvelder Mathias Jørgensen de bal in doel koppen. Met nog zeven minuten te gaan kon Junior de bal tegen de netten knallen.

Viborg – Esbjerg fB: 0-4
Viborg kreeg een zwaar 4-0 verlies te verwerken. Slecht nieuws dus voor het kersverse trainersduo Hans Eklund en Søren Fredriksen. De wedstrijd was nochtans goed begonnen voor Viborg dat meteen druk zette. Esbjerg legde de basis voor de zege op het kwartier via de counter. Jesper Bech vond Michaël Murcy op rechts. De bal kwam bij Martin Vingaard terecht die kon scoren.

Het was een klap dat Viborg niet meer te boven zou komen hoewel ze het meest in balbezit waren. Esbjerg was vooral gevaarlijk op de counter. Kort voor de rust kon Murcy voor de 0-2.

Na de rust kon Vingaard de score vergroten tot 0-3. Twee minuten voor tijd kon Rajko Lekic de bal in doel knallen na een goede pass van Mikkel Vendebo vanop links.

AC Horsens – AGF: 0-0
De derby tussen AC Horsens en AGF eindigde in een 0-0 na een partij waarin verschillende kansen vervat zaten. Bij aanvang van de wedstrijd werd de toon meteen gezet toen Henrik Hansen de bal naar Søren Friis speelde. Friis probeerde de bal in doel te krijgen maar slaagde daar niet in. In de eerste helft was er veel ijver van de spelers te bespeuren maar echte kansen bleven uit. Peter Graulund kon een keer dreigen maar geraakte niet voorbij de keeper van de tegenpartij. Bij Horsens was het Lawan die een paar keer een goede kans kreeg maar keeper Rasmussen was bij de pinken. De beste kans van de eerste helft was voor AGF, Ulrik Lindkvist kopte de bal net naast het doel.

Na de rust kwamen er minder kansen en het was AGF dat in de slotfase nog even kon dreigen via Peter Foldgast die de bal richting doel kon schieten. Mads Rieper kon die nog net voor het doel weghalen.

Brøndby IF – Randers FC: 3-1
Brøndby won verdiend met 3-1 van Randers. Thomas Rasmussen tekende voor twee doelpunten. De thuisploeg begon meteen druk te zetten en op het kwartier kreeg Morten ”Duncan” Rasmussen een kans op doel. Keeper Kevin Stuhr-Ellegaard kon zijn netten schoon houden. Enkele minuten later was het bijna raak. Stuhr-Ellegaard met een uitworp waarna de bal bij Chris Katongo terecht kwam. Katongo stuurde de bal verder het veld in maar Samuel Holmén kopte de bal te zwak richting doel om voor gevaar te zorgen.

Tien minuten voor de pauze leverde de pressie van Brøndby resultaat op. Holmén speelde de bal naar Rasmussen op links en die miste niet. Brøndby ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

Randers kwam ook na de pauze niet gevaarlijker voor de dag. Met amper vijf minuten gespeeld was het Mike Jensen die een goede kans kreeg maar niet voorbij Stuhr-Ellegaard geraakte. Een kwartiertje later kreeg Mike Jensen nog een kans maar weer slaagde hij er niet in om de bal in doel te krijgen.

Het absolute hoogtepunt viel in de 73e minuut. Na een corner kwam de bal bij Thomas Rasmussen terecht die de bal prompt in de verste hoek in doel werkte. Slecht minuten later kon ook ”Duncan” Ramussen scoren. Brøndby had dan een voorsprong van drie doelpunten opgebouwd. Fabinho kon iets voor tijd nog tegenprikken maar verder kwam Randers niet meer.

Vanavond wordt de wedstrijd tussen FC Midtjylland en FC Nordsjælland gespeeld.