Van Gaal zwaait terug naar publiek

Nico Wieme
| 4 reacties
Van Gaal zwaait terug naar publiek
Foto: © SC

Het slechte seizoen van AZ heeft zo zijn gevolgen bij het publiek van de tegenstander. Dat schept er de laatste weken genoegen in om AZ-coach Louis van Gaal uit te wuiven. Tegen Utrecht had de ex-bondscoach een ludiek antwoord in petto: hij zwaaide terug.

AZ beleeft een echt annus horribilis. De titelkandidaat van in het begin van het seizoen staat na 29 speeldagen op een twaalfde plaats geparkeerd. De Alkmaarders bevinden zich op maar liefst 28 punten van leider PSV. De tegenstander van AZ vermaakt zich wekelijks door trainer Louis van Gaal te viseren. Een bekende leuze de laatste tijd in de tribunes luidt: "En we zwaaien met zijn allen naar Van Gaal". Het publiek geeft daarmee aan dat Van Gaal beter zou opstappen.

De ex-Oranjecoach heeft afgelopen weekend ludiek gereageerd op de spreekkoren van het FC Utrechtpubliek. Van Gaal vond er niet beter op dan na het 2-2-gelijkspel terug te zwaaien. "Daar had ik even behoefte aan", aldus de AZ-selectieheer. "Ik deed het heel gepast, naar alle tribunes die ik zag, heb ik even gezwaaid", zo verklaarde hij op de persconferentie. 

Van Gaal ziet het getreiter echter positief in. "Het begint tegenwoordig een heel spektakel te worden'", constateert hij. "Ik zie het als een waardering voor de persoon Louis van Gaal. Bij andere trainers heb ik het nog nooit gezien."
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties