Courtois: 'Platini onder de indruk'

Nico Wieme
| 0 reacties
Courtois: 'Platini onder de indruk'
Foto: © SC

Woensdagmiddag heeft Alain Courtois met UEFA-baas Michel Platini aan tafel gezeten. Onderwerp van het gesprek vormde de kandidatuur van België en Nederland om het WK in 2018 naar de Lage Landen te halen.

Het is Alain Courtois menens om het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 door België en Nederland te laten organiseren. Nadat de voormalige Euro 2000-organisator al met FIFA-voorzitter Joseph Blatter sprak, was nu diens Europese collega Michel Platini de gesprekspartner van Courtois.
"Het gesprek met Platini verliep in een positieve sfeer, net zoals bij Blatter", zegt de projectleider. "Platini heeft ons beloofd dat hij het idee steunt om het WK in 2018 naar Europa te halen en wij zeiden hem dat we het serieus menen en dat we één gezamenlijk management hebben."

"Ik denk dat Platini onder de indruk is van ons dossier. En vergeet niet dat we ons op Euro 2000 al bewezen hebben", aldus Courtois. In 2011 bepalen 24 FIFA-afgevaardigden via stemming wie het WK in 2018 naar zich toetrekt. Courtois rekent alvast op één stem: "Ik neem aan dat Michel D'Hooghe voor ons stemt."
Ondertussen heeft ons land een akkoord met zes WK-steden: Brussel, Antwerpen, Brugge, Charleroi, Luik en Genk. In Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam, Heerenveen, Alkmaar en Eindhoven de gegadigden. "De WK-stadions moeten twee jaar voor het WK klaar zijn. Hoe groot de kans is dat we het halen? Eerst zeiden de mensen één kans op de tien, nu is dat al vijf op de tien. Veel landen willen het WK organiseren, maar weinig kunnen het", besluit Courtois.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties