Club Brugge onderuit, Cercle en GB winnen

Club Brugge onderuit, Cercle en GB winnen
Foto: © SC

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma. Leider Standard kwam niet in actie, Club Brugge deed dat wel. Blauw-zwart ging op het veld van Dender met 1-0 onderuit. De ploeg van trainer Jacky Mathijssen doet zo een enorm slechte zaak.

Cercle Brugge hield wel de drie punten thuis. Het versloeg KV Mechelen met 2-0 en doet zo een goede zaak in het klassement. KV Mechelen eindigde de wedstrijd met negen na rode kaarten voor Nong en Mbemba.

Ook Charleroi pakte de drie punten. Akpala zorgde voor het enige doelpunt tegen Lokeren. 

Germinal Beerschot lijkt uit het dipje te zijn gekropen. De ploeg van trainer Harm Van Veldhoven won met 1-2 van FC Brussels. De rode lantaarn kwam nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft zorgden Malki en Dheedene op strafschop voor de 1-2 eindstand.  

Sint-Truiden kon een uitstekende zaak doen in het klassement, maar het ging met 3-2 onderuit tegen Zulte Waregem. Sint-Truiden stond enige tijd op een 1-2 voorsprong, maar gaf het nog uit handen in de slotfase. De laatste wedstrijd was die tussen Roeselare en Westerlo. Roeselare kreeg de kans op de score te openen van op de stip, maar miste. Westerlo deed dat niet in de slotfase en pakte zo als nog de drie punten: 0-2. (AN)

Uitslagen:

Cercle Brugge - KV Mechelen: 2-0
 
Dender - Club Brugge: 1-0
 
FC Brussels - Germinal Beerschot: 1-2
 
Roeselare - Westerlo: 0-2

Charleroi - Lokeren: 1-0

Zulte Waregem - Sint-Truiden 3-2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties