Stoke City rekent op Ameobi voor promotie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Stoke City rekent op Ameobi voor promotie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle United heeft Shola Ameobi tot het einde van dit seizoen verhuurd aan tweedeklasser Stoke City. De ex-club van Carl Hoefkens hoopt dat de aanvaller hen op weg zet naar promotie naar het Premiership.

Shola Ameobi kan onder manager Kevin Keegan nauwelijks rekenen op speelkansen. De aanvaller kwam nog maar twee keer in actie onder diens leiding. Stoke City staat momenteel bovenaan de rangschikking in The Championship, vergelijkbaar met onze tweede klasse. De club wil absoluut promoveren naar de Premier League. "Met het halen van een grote spits als Ameobi laten we zien dat het ons menens is", liet manager Tony Pulis optekenen op BBC Radio. Ameobi kan zaterdag al debuteren tegen Sheffield Wednesday.

Ameobi, een 26-jarige Nigeriaan met een Engels paspoort, speelt al acht seizoenen voor The Magpies. Enkel in het seizoen 2005/6 was hij een basisspeler. Toen speelde hij dertig competitiewedstrijden waarin hij acht keer de netten bol zette. In totaal scoorde hij al 27 keer voor Newcastle United in 168 competitiewedstrijden. Ameobi heeft aan de oevers van de Tyne nog een contract tot de zomer van 2009.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties