Lippi volgt Donadoni op

Nico Wieme
| 1 reacties
Lippi volgt Donadoni op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de Turijnse krant La Stampa staat Marcello Lippi voor een terugkeer als bondscoach van Italië.

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) zou volgens bovenvermelde krant al een voorcontract voor Marcelo Lippi uitgewerkt hebben. De succescoach leidde de Azzurri tijdens het WK 2006 in Duitsland naar de wereldtitel. Volgens het voorakkoord zou Lippi na het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland huidig bondscoach Roberto Donadoni opvolgen. De krant gokt erop dat FIGC-voorzitter Giancarlo Abete en Lippi het contract al einde mei zullen ondertekenen, enkele weken voor de start van het EK.
 
Donadoni krijgt al een tijdje veel kritiek over zich heen. De 1-0-nederlaag afgelopen woensdag in Spanje heeft de geruchten over een mogelijk ontslag alleen maar versterkt. Enkel door het EK te winnen zou de voormalige AC Milanspeler volgens experts zijn job kunnen redden.
 
Een voortijdige verlenging van zijn contract tot aan het WK 2010 in Zuid-Afrika heeft Donadoni twee weken geleden geweigerd omdat de Italiaanse bond een succesclausule als voorwaarde stelde. Volgens die clausule zou de bondscoach de Italianen tijdens het komende EK minstens tot in de halve finales moeten brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties