Ishiaku zorgt voor drie gouden punten

Nico Wieme
| 1 reacties

Er staan zondag nog twee wedstrijden op het programma van de Bundesliga, maar daarin komen geen Belgen meer aan de bak. Alle landgenoten haalden punten met hun ploeg, maar vooral voor Manesseh Ishiaku was het een geslaagd weekend.

Leider Bayern München leek twee kostbare punten te verspelen op het veld van FC Nürnberg. De recordkampioen kwam in het noorden van Beieren niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Daniël Van Buyten stond nog eens 90 minuten in de basis, maar kon niet beletten dat Zvjezdan Misimovic Nürnberg met een heerlijke trap kort voor de pauze op voorsprong schoot. Diep in de tweede helft zorgde invaller Lukas Podolski voor de gelijkmaker. Gelukkig voor Bayern lieten ook alle andere titelkandidaten punten liggen.

Hamburg SV bijvoorbeeld, dat thuis niet voorbij Arminia Bielefeld, een andere degradatiekandidaat, geraakte. HSV trad aan zonder de roodgeschorste Vincent Kompany. Vadis Odjidja Ofoe mocht 90 minuten lang de bank warm houden. Bielefeld klom na 72 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Markus Bollmann. Paolo Guerrero bezorgde tien minuten later zijn ploeg nog een punt. Beide teams eindigden de match met tien. David Jarolim (HSV) en Jörg Böhme (Arminia) mochten vroegtijdig de douches opzoeken.

Dé prestatie van het weekend kwam van MSV Duisburg dat al een hele tijd de hekkensluiter van de Bundesliga was. Op het veld van Werder Bremen ging de gedoodverfde degradatiekandidaat echter stunten door met 1-2 te winnen. Manasseh Ishiaku had een groot aandeel in de MSV-overwinning. De Nigeriaanse Belg tekende kort voor de rust de 0-2 aan, nadat Ivica Grlic eerder zijn ploeg op 0-1 had gebracht. In de tweede helft zorgde Diego van Werder nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. Duisburg doet een gouden zaak in de stand en voelt dat de redding er nog in zit.

Vrijdag stal VfL Wolfsburg de drie punten bij Hansa Rostock. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, rondde Jacek Krzynowek seconden voor affluiten een voorzet van Alexander Laas mooi af. De Wolven hebben de Europese plaatsen nu volop in het vizier. Dat zal echter zonder Peter Van Der Heyden gebeuren. De Oost-Vlaming is nog steeds lid van VfL, maar komt al sinds het einde van de heenronde niet meer aan spelen toe. Op 24 november 2007 speelde de ex-Club Bruggeverdediger zijn eerste en tevens laatste wedstrijd voor Wolfsburg dit seizoen. Op het veld van Bayern München ging hij niet geheel vrijuit bij een tegentreffer. Sindsdien wordt hij genegeerd door coach Felix Magath.