Kortrijk wint, Lierse en Beveren doen slecht zaak

Dirk Pieters
| 30 reacties

In de tweede klasse stonden er acht wedstrijden op het programma. De eerste twee in de stand winsten hun wedstrijd te winnen. Kortrijk versloeg Namen met 0-4 en Tubeke haalde het met 0-2 op het veld van Lierse.

De Pallieters mogen door de nederlaag een eindrondetciket zo goed als vergeten. Ook de andere kandidaten voor een plaatsje in de eindronde deden een slechte zaak. De nummer drie in de stand, KVSK United, ging met 2-1 onderuit tegen O. Charleroi.

Ook Leuven en Beveren kenden een zwarte woensdag. Leuven wist thuis nog wel een punt te pakken, maar Beveren verloor de derby tegen Red Star Waasland met 1-0. Ook voor Beveren lijkt de eindronde stilaan een onmogelijke opdracht.

Oostende en Tienen namen het woensdagavond tegen elkaar op. De bezoekers stonden aan de rust 3-1 achter, maar wisten in de tweede helft de scheve situatie toch nog recht te zetten; 3-4.