De Smet: 'Niet verliezen tegen Club'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Smet: 'Niet verliezen tegen Club'
Foto: © SC

Stijn De Smet zat de eerste helft in de tang van de Bergenverdedigers, maar raakte in de tweede helft op dreef. Ei zo na bezorgde hij zijn ploeg de drie punten, maar Frédéric Herpoel stak daar een hand tussen.

Stijn De Smet had het na de wedstrijd van Cercle tegen Bergen voornamelijk over de derby tegen Club van komend weekend. “Het wordt moeilijk om nog derde te worden. Vierde of vijfde zou ook mooi zijn. Toch geloven we dat we Club nog in de problemen kunnen brengen. We gaan proberen er een mooie match van te maken en hopelijk hebben we dan het geluk wel eens aan onze kant."
 
Hoe schat De Smet de kansen van Cercle tegen Club in? “Als we niet winnen, wordt de kloof wel heel groot, dan moeten we maar hopen dat Anderlecht en Standard de bekerfinale spelen. Door het verlies van Germinal Beerschot en AA Gent zijn we zo goed als zeker van de vierde plaats. We mogen in ieder geval niet verliezen tegen Club. Daarna treffen we thuis Lokeren. Het wordt tijd dat we in Jan Breydel nog eens de drie punten halen.”
 
De Cerclespits kwam kort nog even terug op de match tegen Bergen. “De Henegouwers spelen heel agressief achteraan. Ze maken altijd veel fouten en dan is het moeilijk om in ons spel te komen. Ze halen constant het tempo uit de match.”
 
In tegenstelling tot zijn coach Glen De Boeck wil De Smet wel toegeven dat het gemis van Tom De Sutter en Oleg Iachtchouk voor een ploeg als Cercle van het goede te veel is. “Cercle kan dat niet aan. De grote ploegen kunnen zoiets gemakkelijker opvangen. Voor ons zijn De Sutter en Iachtchouk twee belangrijke spelers. Hun afwezigheid is een aderlating voor het team.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties