Boussoufa reageert op buitenlandse interesse

Maarten Princen
| 3 reacties
Boussoufa reageert op buitenlandse interesse
Foto: © SC

Afgelopen week raakte bekend dat Mbark Boussoufa zich in de kijker speelde bij verscheidene Europese clubs, waaronder het Engelse Newcastle. Nu stelt hij echter iedereen gerust door te zeggen nog eventjes bij Anderlecht te willen blijven.

"Hoewel velen er misschien anders over denken, ben ik wel degelijk gegroeid bij Anderlecht. Ik speel hier constant op een hoog niveau, en dat was in het verleden soms anders. Hoe langer ik hier zit, hoe beter ik me voel", aldus de ex-Gouden Schoen. Boussoufa verliet in de zomer van 2006 AA Gent voor het grote Anderlecht en geeft nu, na twee seizoenen, te kennen dat hij er nog enkele jaartjes wil blijven.

Er zijn inmiddels gesprekken tussen Anderlecht en de Nederlandse Marokkaan over een contractverlenging tot 2012. Opvallend feit is dat Boussoufa geen manager heeft en alle onderhandelingen zelf voert. "Ik heb enkele slechte ervaringen gehad met managers, en daarom regel ik alles liever zelf. Er zijn enkele mensen die mij advies geven, maar als ik het bureau van Herman Van Holsbeeck binnenstap, doe ik dit alleen."

Nog een opvallend feit is dat autofabrikant KIA te kennen heeft gegeven dat ze samen met twee andere bedrijven het verschil in loon wil betalen wat Boussoufa bij Newcastle kan verdienen. "Zulke dingen gebeuren in het buitenland al langer, en het is op termijn de enige manier om toppers in België te houden", aldus Benoît Morenne, directeur van KIA België. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties