Wedstrijdverslagen 3 prov A.O-Vl van de 28ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

De strijd om de titel voor FC.Zelzate is een feit. Met nog twee wedstrijden te gaan staan ze met één been in tweede provinciale.Maria Aalter is al zeker van de degradatie maar voor de tweede daler zal het gaan tussen Belzele of Poesele.

Knesselare - FC.Zelzate 1-2

Het was FC.Zelzate die licht overwicht had in de eerste helft. Want in de 6' kon De Paepe de score openen 0-1. Ze hielden daarna de controle op de partij maar doelpunten kwamen er niet meer uit in de eerste helft.

Na de rust konden de bezoekers nog een tweede doelpunt versieren via Longueville in de 66' was dat. Maar de thuisploeg kon het hoofd koel houden en met één prik de aansluitingstreffer in de 73' tegen de netten duwen 1-2 door Cornelis.

In de laatste minuten kregen de kanaaljongens het nog knap lastig maar de score werd niet meer gewijzigd, eindstand 1-2. En voor FC.Zelzate is dit op een zucht van de titel.

Zeveren - St.Muide 3-1

Het was een matige eerste helft waar beide ploegen niet tot scoren kwamen. Na de pauze trok Zeveren het laken naar zich.

In de 47' kon De Spiegelaere de score openen 1-0. Maar de bezoekers konden snel daarna de gelijkmaker op het bord neerzetten. Dit was met het door zetten van Van Damme 1-1.

De thuisploeg speelde een sterke tweede helft en daaruit kwamen er nog twee goals van. De afwerkers van dient waren Vanderbeken en Bazeyn, eindstand 3-1.

SLV.Zelzate - FC.Kleit 3-1

FC.Kleit hield in de eerste helft gelijke tred. Maar de thuisploeg keek in de 18' al op een achterstand aan via Van Landschoot die er 0-1 scoorde.

Toch kon SLV nog voor de rust op gelijke hoogte komen via Soens in de 23'. Na de rust kon de thuisploeg nog het scoren opdrijven op een voorzet van Standaert kon Saey de 2-1 op het bord brengen en dit met nog twintig minuten voor de boeg.

In de slotfase na een voorbereidend werk van Ingels dreef Ost de score op in de 87' 3-1 de eindstand en zo is SLV.Zelzate zeker van de tweede plaats.

St.Kruis Winkel - Exc.Mariakerke 1-4

De bezoekers bleken voor de rust meer gedreven en klommen verdiend op voorsprong. Praet verdubbelde kort na rust de voorsprong.

Willems versierde een strafschop en Van Assel zette die om. St.Kruis Winkel zorgde voor druk, maar op de counter maakte Mariakerke het af. 16' Santos 0-1, 46' Praet 0-2, 76' Van Assel via strafschop 1-2, 85' Praet 1-3, 88' Volckaert 1-4 de eindstand.

Maria Aalter - Wippelgem 1-2

De bezoekers waren de betere in het eerste driekwart en kwamen zou op winst via Van Daele in de 37'. In de tweede periode kwam de thuisploeg beter uit de verf.

In de 75' konden ze de gelijkmaker scoren op een mooie trap van Wyngaert die ging de netten bol zetten 1-1. De druk hield aan voor het doel van Wippelgem toch kwam het verlossende doelpunt van Cortier 1-2.

In de slotfase kreeg Wippelgem nog erg moeilijk om de winst te behouden maar hielden stand, eindstand 1-2.

Poesele - Belzele 2-3

In een fel bevochten degradatieduel kon Belzele het laken naar zich trekken. De bezoekers trokken in de slotminuten aan het langste eind. De doelpunten van Sergeant in de 20 en 30' voor Belzele. Vermeersch kon nog net voor rust de aansluitingtreffer maken 1-2.

Op gevaar voor een doelpunt was het diep wachten in de tweede helft. Het was Poesele die zorgde voor evenwicht op het bord met een doelpunt van Cornelis 2-2. Amper afgetrapt kon Vereecke de eindstand vast leggen en zou de drie punten uit de brand slepen 2-3 de eindstand.

KFCO.Gent - Vinkt 1-2

Het was een holderbolder voetbal die in de eerste helft brilloos bleef. Het laatste kwartier was erg het scherp van de snee.

Het was Declercq die voor Vinkt de score opende in de 80', het tweede doelpunt van de bezoekers kwam er iets later Balduyck maakte er 0-2 van. De thuisploeg kon nog een eerredend doelpunt versieren in de 88' door De Bruycker 1-2 tevens de eindstand.

Bassevelde - Hansbeke 1-4

De thuisploeg was nergens te bespeuren in de partij, het was een maatje te klein voor Hansbeke. De bezoekers gingen vlot scoren en op 0-4 stand kon Bassevelde nog de eer redden met en doelpunt van Rabaeys in blessuretijd.

De doelpunten van de bezoekers werden gescoord door Verstraete, Vanhastel (x2) en Van Ooteghem, eindstand 1-4.