De Smet: 'Extra jaar Cercle beste voor mijn ontwikkeling'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Smet: 'Extra jaar Cercle beste voor mijn ontwikkeling'
Foto: © SC

Stijn De Smet slaagde er vrijdag tegen Sporting Lokeren voor het eerst sinds 15 februari tegen AA Gent nog eens in om te scoren. Een doelpunt dat de Cercle-aanvaller deugd moet doen.

"Het was inderdaad al twee maanden geleden dat ik nog eens gescoord had", grijnst De Smet. "Dan is het leuk om nog eens te scoren, maar ik was er niet op gefixeerd. De voorbije weken was ik er ook dichtbij, maar was het telkens net niet." In de derby tegen Club Brugge vond de groen-zwarte spits Stijn Stijnen en het doelhout op weg naar een treffer.
 
Europees
 
"Maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben en een heel weekend kunnen genieten om dan maandag te beginnen aan de laatste rechte lijn. We moeten de laatste drie wedstrijden starten met dezelfde instelling." Cercle moet nog naar Moeskroen en Charleroi en ontvangt over twee weken FC Brussels.
 
Met een beetje geluk -als Cercle derde eindigt of vierde en Anderlecht de bekerfinale wint en tweede wordt in de competitie- mag de Brugse vereniging nog hopen op Europees voetbal. Met of zonder Stijn De Smet? "Dat heeft geen invloed op mijn beslissing", bekent de aanvaller.
 
Voetbal = Zaken doen
 
"Er zijn een aantal ploegen die mij in het vizier hebben", weet ook De Smet. "Maar er is nog niets concreets. Ik heb bij Cercle een nieuw contract getekend met de intentie om er hier nog een jaartje bij te doen."
 
"Voor mijn sportieve ontwikkeling is het ook het beste om hier nog verder door te groeien, maar daarna is het tijd om een andere ploeg te zoeken. Ik zit hier al lang genoeg. Als er natuurlijk een heel hoog bod komt, kan ik dat niet weigeren. Voetballen is toch ook een beetje zaken geworden." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties