Santana is de nieuwe selectieheer van Zuid-Afrika

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Santana is de nieuwe selectieheer van Zuid-Afrika
Foto: © SC

Elrio Van Heerden (Club Brugge) heeft een nieuwe bondscoach. Het gaat om Joel Santana, coach van Flamengo, die zijn landgenoot Carlos Alberto Parreira opvolgt. Zo blijft Zuid-Afrika in de Braziliaanse trainersvijver vissen.

Joel Santana zal binnenkort naar Zuid-Afrika reizen om de laatste details van zijn contract af te ronden. De 59-jarige oefenmeester komt Carlos Alberto Parreira vervangen omdat die het gastland van het WK 2010 maar niet op de rails kreeg. Daarnaast wil Parreira zijn vrouw helpen die moet herstellen van een zware operatie.

"Joel is zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika. Hij vertelde me dat hij in de komende dertig maanden meer kan verdienen dan in de voorbije dertig jaar samen. Bovendien is het zijn grote droom om als coach actief te zijn op een WK-eindtoernooi", aldus Kleber Leite, de voorzitter van Flamengo op de clubwebsite.

Santana moet het werk van Parreira verderzetten. Die was begonnen met een jong team op poten te zetten voor het WK 2010. Op de Afrika Cup vielen de resultaten flink tegen, maar twee maanden terug werd Paraguay wel met 3-0 opzij gezet in een oefentreffen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties