Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-Vl van de 29ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

Het was een grote opluchting bij SK.Bellem die de titel kon bemachtingen in hun reeks.Tweede in de stand Nevele won ook tegen FC.Latem maar in de stand blijft alles bij het oude.Zomergem kon met een gelijkspel tegen FC.Merelbeke geen behoud meer verzekere

Gavere Asper - Sleidinge 4-0

Het was de thuisploeg die een probleemloze zege behaalde tegen Sleidinge. Toch waren er nog enkele goede kansen maar die werden onbenut.

In de vierde minuut maakte Baele er 1-0, en net voor rust verdubbelde Hubau de score 2-0 na 45 minuten.

Na de hervatting bleef Gavere Asper gretig Nobels maakte het derde doelpunt in de 53'. Voor de bezoekers zat het niet mee toen De Baets de doorgebroken Vanderstraeten en de trui trok en meteen rood kreeg.

In de slotminuten werd het nog 4-0 via Van Den Berghe die tevens de eindstand was.

LS.Merendree - Zingem 1-2

Het waren de bezoekers die verdiend met 0-2 de rust ingingen. Met hun inzet kwamen ze op het kwartier op voorsprong door Pieters. Op het halfuur kon Vergalle de 0-2 op het bord neerzetten.

De thuisploeg kwam sterker uit de kleedkamer met beter voetbal opzoek naar de aansluiting. Maar ze konden maar éénmaal scoren in de 68' via De Wulf.

LS.Merendree is na dit verlies zeker van behoud in tweede provinciale met nog één wedstrijd te gaan, 1-2 de eindstand.

Adegem - Machelen 2-0

Adegem was heer en meester in de partij tegen Machelen, al verliep de eerste helft evenwichting waar er geen doelpunten vielen.

Na de pauze was Van De Walle (Adegem) de beste man op de grasmat. In de 68' kon die de score openen 1-0. En was tevens de assist om Van Loo de 2-0 tegen de netten kon knallen. Het was een verdiende zege voor de thuisploeg, 2-0 de eindstand.

SK.Nevele - FC.Latem 1-0

Het was Nevele die verzuimde om een ruimere zege te behalen tegen FC.Latem. Na voor de rust scoorde ze dan toch via Van Loocke 1-0.

FC.Latem liet zich na de rust even zien met een offensief maar het was onmondig in de afwerking, dus een krappe zege voor de tweede in de klassering, 1-0 de eindstand.

De Pinte - Lembeke 1-1

Lembeke nam het eerste halfuur voor hun rekening die uitmonde in de zevende minuut in een doelpunt door De Muynck 0-1.

Na de pauze nam de thuisploeg de fakkel over en konden al snel de gelijkmaker maken, het was in de 49' Schollaert die de netten bol zette 1-1.

Toch had de thuisploeg pech om de zege in eigenhuis te houden Van Riel met een afstandschot maar die trof de lat. Het was een verdeelde uitslag waar beide partijen tevreden konden zijn 1-1 de eindstand.

Olsene - Assenede Boekhoute 3-1

De rode lantaarn was een maatje te klein voor Olsene. Die op eigen terrein goed voetbal op de mat neerlegde met ruime winst.

Bij een 2-0 ruststand met doelpunten van Seeuws in de 10' en op het halfuur van Cortvriendt stond de thuisploeg al op roze.

Na de koffie liet Olsene hun tegenstanders de vrije loop en zou kon Van De Velde in de 60' de aansluiting vinden 2-1. Er werd gestreden om toch de gelijkmaker maar er was geen doorkomen meer aan in de defensie van Olsene.

Op een snelle counter kon Dentijn de eindcijfers vastleggen voor Olsene 3-1 in de 80'. Het einde voor Assenede Boekhoute in tweede.

Zomergem - FC.Merelbeke 1-1

Het was een partij op het scherp van de snee, Zomergem werd voorruit gestuwd door zijn aanhang om de winst en tevens voor het behoud.

In de eerste periode waren langs beide zijde doelkansen maar die werden niet benut. Dus gingen we rusten met een 0-0 op het bord.

De druk in de tweede periode bleef aanhouden op het bezoekende doel. Op het uur kon de thuisploeg juichen want het was Bonamie die de 1-0 op het bord neerzette.

Het behoud was in zicht maar in een dramatisch slot geen Zomergem voor de bijl. Net op de valreep kon De Meulemeester de gelijkmaker op het bord prikken.

Verslagenheid allom bij Zomergem die als voorlaatste in de klassering nu toch zeker is van degradatie naar derde provinciale,1-1 de eindstand.