Oost-Vlaamse derby op vrijdagavond

Jelle Vereecke
| 1 reacties
Oost-Vlaamse derby op vrijdagavond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond staat in Daknam de streekderby tussen Sporting Lokeren en KAA Gent op het programma. Een duel met vele dimensies.

Voor beide teams zijn de wedstrijden in de Jupiler Laague niet echt meer van belang. Georges Leekens zegt dan wel dat hij nog wat plaatsjes wil opschuiven, maar veel zal hij niet meer kunnen doen aan het grijze seizoen van de tricolores. Trond Sollied behaalde ook wisselvallige resultaten in de competitie, maar zet alles op de bekerfinale eind mei. Voor beide partijen is dit de enige competitiewedstrijd die nog wat belang heeft. Niet qua klassering, wel qua eer.

Al jaren staan de Buffalo's lijnrecht tegenover de Waaslanders. Elk onderling duel levert een geladen duel op. De fans zijn wat extra actief, zelfs in het grimmige Daknamstadion. Lokeren heeft wel een plan klaar om het stadion te renoveren op korte tijd, het zou de supporters toch al een mentale boost geven als dat plan voor de wedstrijd uit de doeken werd gedaan. De supporters uit Gent kunnen zich nu ook stilaan gaan verheugen op hun nieuwe stek. Het Arteveldestadion zal nu heel binnenkort gebouwd worden.

Terug naar de wedstrijd. Meer bepaald naar de wedstrijdjes in de wedstrijd, die waarschijnlijk boeiender zullen zijn. Over de intensiteit tussen de supporters bestaat er al geen twijfel meer. De Buffalo's zullen echter ook de scalp willen van het Lokerse opperhoofd Georges Leekens. Het verhaal van Mac The Knife is ondertussen wel bekend, dus verdere uitleg is hier ongepast.

Bij Lokeren staan ook nog twee ex-Buffalo's op het veld. Nebojsa Pavlovic speelde de afgelopen jaren prima in Gent en dus besloot Leekens om hem naar Lokeren te halen. Daar zorgde hij tot dusver meer voor ergernis bij de supporters dan voor vloeiden combinaties op het veld. De tweede die tegen zijn ex-club speelt is een Gentenaar pur sang, Fredje Dupré. Hij kon in de winterstop naar Gent, maar uiteindelijk waren ze in Lokeren sneller. Dupré speelde het spelletje lekker mee, maar kan nog zonder problemen op straat komen in de provinciehoofdstad. Gent heeft met Adekamni Olufade dan weer een ex-Lokerenman op het veld.

Het is echter niet allemaal vijandigheid. Donderdagmorgen waren onder andere Laurens Maldrie en Kwinten Clappaert, respectievelijk jeugdproducten van Gent en Lokeren, aanwezig op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. Simon Dees verdient nog even aandacht op deze website. De 19-jarige jongeman, die overleed in een verkeersongeval, was een graaggezien persoon in de streken van Lokeren tot Gent en brengt zo tegenstanders bij elkaar. Ook Gunther Schepens was een van de aanwezigen, het aantal aanwezigen valt te schatten tussen de 1000 en 2000 vrienden, kennissen en familieleden van de schitterende kerel die Simon was.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties