Voetbalwereld neemt afscheid van 'Monsieur Constant'

De Nijs Michael
Voetbalwereld neemt afscheid van 'Monsieur Constant'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft vandaag afscheid genomen van Constant Vanden Stock, honderden mensen kwamen hem een laatste eer bewijzen. Onder hen heel wat belangrijke mensen uit de sportwereld, maar tevens honderden gewone supporters van de Brusselse topclub.

Constant Vanden Stock was niet enkel in Anderlecht een monument, de voormalige voorzitter van paars-wit heeft ook het Belgisch voetbal in het algemeen heel wat diensten bewezen. Dat bleek ook uit de massale opkomst tijdens zijn begrafenis. Zo lieten heel wat clubs bloemenkransen leveren en ook voormalig Anderlechtspeler Vincent Kompany stuurde een bloemenkrans. Op de begrafenis zagen we heel wat ex-spelers, onder andere Walter Baseggio, Enzo Scifo en Jan Mulder waren van de partij. Ook Frank Vercauteren en Aimé Antheunis tekenden present.

Verder was ook Stéphane Demol aanwezig: "Dit is een trieste dag. Vanden Stock was mijn eerste en waarschijnlijk ook beste voorzitter, die veel betekend heeft voor het voetbal", liet Demol weten. We noteerden ook de aanwezigheid van Arie Haan, Juan Lozano, Patrick Vervoort, Pär Zetterberg, Johan Boskamp en Swat Van der Elst. Ook Michel D'hooge, voorzitter van aartsrivaal Club Brugge, kwam Vanden Stock een laatste eer bewijzen. "Constant Vanden Stock was mijn spirituele vader in het voetbal. Ik ben hem nog altijd bijzonder dankbaar voor de manier waarop hij mij door mijn eerste jaren als bondsvoorzitter heeft geloodst", vertelde de duidelijk aangeslagen Club-voorzitter. 

De kerk in de Collegiale Sint-Pieter-Paul en Sint-Guido was veel te klein voor de honderden aanwezigen, vele supporters volgenden de uitvaartplechtigheid dan ook buiten op een groot scherm. RSC Anderlecht heeft de clubwebsite tijdelijk gesloten als eerbetoon aan de erevoorzitter. Ook Michel Verschueren nam nog afscheid van zijn tweede vader: "Monsieur Constant, it's over. Maar wees gerust: we zullen u nooit vergeten en uw schitterend werk met vertrouwen en totale overgave blijven voortzetten", beloofde Mister Michel aan de overleden grootheid uit het Belgische voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties