Wie vergezelt Brussels naar tweede klasse?

Nico Wieme
| 6 reacties
Wie vergezelt Brussels naar tweede klasse?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend kan het doek vallen over de degradatiestrijd in eerste klasse. FC Brussels is sinds vorige week al zeker van een plaats in tweede klasse. De vraag is nu wie de Brusselaars zal vergezellen: Sint-Truiden, FCV Dender of Bergen?

De kans is groot dat de degradatiestrijd dit weekend in een definitieve plooi komt te liggen. Sinds vorige week weten we dat FC Brussels volgend seizoen een reeks lager mag spelen. Er zijn nog drie gegadigden om de troepen van voorzitter Johan Vermeersch te volgen naar de tweede klasse.
 
Sint-Truiden staat er het slechtst voor. De Kanaries tellen momenteel 23 punten, dat zijn er zeven minder dan FCV Dender. STVV moet zaterdag dan ook nog eens op bezoek naar Anderlecht, dat de punten zelf broodnodig heeft met het oog op de tweede plaats. Op geschenken zal niet moeten gerekend worden in het Constant Vanden Stockstadion. Als Sint-Truiden verliest of gelijkspeelt tegen Anderlecht, is de degradatie een feit. Enkel een zege kan de Limburgers verdere hoop op redding geven. De week nadien speelt STVV thuis tegen rechtstreekse concurrent Bergen, op de slotspeeldag wordt naar Mechelen getrokken.
 
Voor aanvang van de competitie zag iedereen FCV Dender al terug in tweede klasse. Dat was buiten mecenas Johan Boskamp gerekend. De Rotterdammer loodste de Oost-Vlamingen naar veilige oorden. Dender totaliseert 30 punten. Zaterdag thuis winnen tegen Zulte Waregem betekent altijd de redding. Bij een gelijkspel of nederlaag hangt een verlengd verblijf in eerste klasse af van het resultaat van Sint-Truiden in Anderlecht. Het slottweeluik voor de Denderboys oogt wel bijzonder zwaar met een uitmatch naar Standard en een thuiswedstrijd tegen AA Gent.
 
Bergen ten slotte staat er het beste voor. De Henegouwers tellen momenteel acht punten meer dan STVV. De Draken doen er goed aan om zaterdag de punten thuis te houden tegen Germinal Beerschot. Stel dat STVV wint op Anderlecht en Bergen verliest, dan komen de Kanaries op vijf punten te staan. De week nadien trekt Bergen dan naar Staaien en zou de kloof plots tot twee punten herleid kunnen worden. Met een thuismatch tegen Anderlecht in het verschiet is dat geen bemoedigende situatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties