Topdrie wint, Milan komt opzetten

Maarten Vandenabeele
| 8 reacties

Inter staat op een zucht van de titel na winst tegen Cagliari. Roma en Juve wonnen ruim, net als Milan. Fiorentina blijft in pole voor de vierde plaats, maar Milan komt dichter. Onderin ziet het er slecht uit voor Parma.

Inter had het niet onder de markt met een verdienstelijk Cagliari, maar doelpunten van Cruz voor de pauze en van Materazzi een kwartier voor tijd nekten de Rossoblu. De 2-1 van Biondini kwam te laat om er nog een spannende slotfase van te maken.

AS Roma had niet de minste problemen met een zwak Torino. Pizarro effende het pad vanaf de strafschopstip, Vucinic scoorde twee minuten later de 2-0 en Mancini scoorde voor de pauze nog tweemaal: 4-0. In een overbodige tweede helft kon Ventola de eer nog redden voor de Granata en werd Juan nog uitgesloten.

Juventus liet niets heel van Lazio: aan de pauze stond het 4-0, na doelpunten van Chiellini, Camoranesi, Del Piero en Trezeguet. Lazio deed via Bianchi en Siviglia iets terug, maar na de tweede gele kaart voor Siviglia was het verzet gebroken. Chiellini legde, met zijn tweede van de namiddag, de eindstand vast op 5-2.

Fiorentina kwam na de rust 0-1 achter tegen Sampdoria, een doelpunt van Maggio, nadat de Viola de wedstrijd tot dan toe hadden gedomineerd. Vieri en Mutu, op strafschop, leken toch nog voor een thuiszege te gaan zorgen, maar in de blessuretijd deed Gastaldello de thuisaanhang verstommen: 2-2.

AC Milan won probleemloos in Livorno. Inzaghi was de grote man met drie treffers, waarna Seedorf er nog eentje bijdeed voor de bezoekers. Knezevic legde de 1-4 eindstand vast.

Udinese won van Catania: Di Natale opende al vroeg, 1-0, maar Vargas scoorde tegen. Nog voor de pauze stond de einduitslag op het bord: Quagliarella tekende voor de winnende treffer aan, 2-1.

Parma stond aan de rust 0-1 voor in het degradatietreffen met Reggina, via een omgezette strafschop van Cigarini, maar na de tweede gele kaart van Paci stuikten de Gialloblu in elkaar: twee doelpunten van Cozza draaiden de situatie om in het voordeel van thuisploeg Reggina.

Empoli deed een gouden zaak door te winnen bij Genoa. Abate scoorde na een kwartier het enige doelpunt: 0-1. Vanden Borre mocht 20 minuten meespelen bij de thuisploeg. Thuisspeler Di Vaio pakte nog rood in de slotfase.

In Palermo - Atalanta en Napoli - Siena werd niet gescoord.