Papin: 'Hoop nog eens terug te keren naar Club'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Papin: 'Hoop nog eens terug te keren naar Club'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jean-Pierre Papin werd voor Club Brugge – Roeselare gehuldigd als beste buitenlandse voetballer uit de blauw-zwarte geschiedenis. “Ik ben fier op deze waardering.”

Met honderd zijn ze, de buitenlandse voetballers die ooit de kleuren van Club Brugge verdedigden. In de zomer van 1985 ruilde Jean-Pierre Papin het Franse FC Valenciennes voor het Vlaamse Club Brugge. Een transfer die het begin van een prachtige carrière inluidde met passages bij Marseille, AC Milan en Bayern München.
 
Meer dan twintig jaar later zit de Fransman nog altijd in de Brugse harten en dat doet JPP plezier. “Zonder Club Brugge had ik een andere carrière gekend”, aldus Papin. “Als de kans zich voordoet, wil ik ooit nog eens terugkeren. Ik ben fier om deel uit te maken van de geschiedenis van deze prachtige club.”
 
“Het is leuk om nog eens terug te zijn in Brugge”, blikt hij terug op zijn dag. “Ik heb wat herinneringen opgehaald, ben teruggekeerd naar mijn huis waar ik vroeger woonde en heb met mijn vrouw een wandeling gemaakt in de stad”, geniet hij nog na. En ook de supporters genoten van zijn aanwezigheid. Even waanden we ons terug in de jaren tachtig toen de naam Jean-Pierre Papin uit duizenden kelen werd gescandeerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties