AA Gent wint van Charleroi

Dirk Pieters
| 2 reacties

AA Gent heeft de voorlaatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het versloeg Charleroi met 2-1. Foley en Azofeifa zorgden voor de treffers. Voor Charleroi kon Akpala nog milderen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Charleroi, maar Jorgacevic hield Akpala van een doelpunt. Ook AA Gent stak de neus aan het venster met een poging van Azofeifa, maar ook Laquait hield zijn netten schoon in de beginfase. Nadien verwaterde de partij tot op het half uur. Toen schoot iedereen wakker bij een doelpunt van Foley. De aanvaller kopte zijn elfde doelpunt van het seizoen binnen; 1-0. Charleroi reageerde meteen na het doelpunt van Gent met een tegentreffer, maar het doelpunt van Akpala werd afgekeurd voor buitenspel. Vlak voor rust kreeg de topschutter nog de kans op de 1-1, maar hij liet de kans onbenut toen hij alleen op Jorgacevic mocht afgaan.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bordjes stonden opnieuw in evenwicht. Akpala was de maker van het doelpunt. Hij brengt zijn totaal zo op zeventien stuks. Amper enkele minuten later was het bijna 1-2 via diezelfde Akpala, maar de dwarsligger bracht redding voor AA Gent. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan toch opnieuw op voorsprong. Azofeifa bracht zijn ploeg met een mooi lobje op een 2-1. In de slotfase moest de thuisploeg nog met z’n tienen verder, maar dat veranderde niets meer aan de stand en zo bleef het 2-1.