Bayern kan 21ste titel behalen

Nico Wieme
| 0 reacties
Bayern kan 21ste titel behalen
Foto: © SC

De grootste aandacht dit weekend gaat naar koploper Bayern. Als de recordkampioen minstens een gelijkspel haalt op bezoek bij VfL Wolfsburg, mogen de Zuid-Duitsers voor de 21ste keer in hun geschiedenis de feestneus opzetten.

Titelviering?
Dat Bayern Duits kampioen wordt, staat zo goed als vast. De Beierse trots begint dit weekend aan de 31ste speeldag in de Bundesliga met een comfortabele voorsprong van twaalf punten op eerste achtervolgers Werder Bremen en Schalke 04. Indien Werder en Schalke hun zaterdagwedstrijd niet winnen, is Bayern kampioen zonder te spelen. In het andere geval moet FCB zondag op het veld van VfL Wolfsburg minstens een punt pakken. Dan mag het zichzelf tot kampioen van Duitsland kronen. Op een presenteerblaadje zullen ze het echter niet krijgen. De trainer van de Wolven is niemand minder dan oudgediende Felix Magath. De ex-trainer van Bayern heeft zeker en vast nog een openstaande rekening te vereffenen met het Beierse bestuur dat hem vorig seizoen op de keien zette ten voordele van huidig coach Ottmar Hitzfeld. Magaths ploeg werkte zich na de winterstop ook nog eens volledig uit de degradatiezorgen en strijdt nu zelfs nog mee voor de Europese plaatsen. Puntenverlies is, ook al heet de tegenstander Bayern, uit den boze. De vraag is ook in hoeverre de Europese uitschakeling en vernedering door Zenit Sint-Petersburg sporen heeft nagelaten bij het fiere Bayern!
 
Champions League
Achter Bayern lijken de twee overige Champions Leaguetickets eveneens zo goed als verdeeld. Werder Bremen en Schalke 04 hebben beide 54 punten, maar de havenploeg bekleedt de tweede plaats dankzij een beter doelsaldo. Beide teams tellen zes punten meer dan Bayer Leverkusen en Hamburg SV. Zij zullen het onder elkaar moeten uitvechten wie zich als vicekampioen rechtstreeks plaatst voor het Kampioenenbal en wie naar de laatste voorronde moet.
 
Zowel Werder als Schalke lijken haalbare tegenstanders te treffen dit weekend. De Noord-Duitsers ontvangen thuis degradatiekandidaat Energie Cottbus. Bremen onderschat deze klus toch best niet, want Energie behaalde uit de laaste vijf wedstrijden maar liefst twaalf punten en lijkt zo op weg om zich te gaan handhaven in de Bundesliga. Twee speeldagen geleden ging de ploeg wel zwaar met 5-0 onderuit bij … Schalke 04. De club uit het Ruhrgebied heeft op papier althans een iets zwaardere klus te klaren. Toch mag het thuis tegen Hannover 96 niet misgaan. Hannover is aan een vrij onopvallend seizoen bezig en handhaaft zich mooi in de middenmoot van het klassement.
 
Spannende strijd om UEFA Cup
Ook de strijd om de plaatsen voor de UEFA Cup belooft nog spannend te worden. Bayer Leverkusen, Hamburg SV en VfB Stuttgart hebben momenteel elk 48 punten. Deze drie teams, eventueel met outsiders Wolfsburg en Eintracht Frankfurt erbij, strijden voor twee plaatsen die recht geven op een UEFA Cupticket en één ticket voor de Intertotobeker. Leverkusen moet op bezoek bij MSV Duisburg en mag die ploeg niet onderschatten. Manasseh Ishiaku en co. zijn in volle degradatiestrijd en hebben de punten hard nodig. Hamburg SV, ploeg in crisis, trekt naar Hansa Rostock, een andere degradatiekandidaat. VfB Stuttgart neemt het thuis op tegen Eintracht Frankfurt. Bij winst kan de uittredende landskampioen een rechtstreekse concurrent voor Europees voetbal uitschakelen.
 
Wie blijft?
In de staart van de rangschikking is evenmin al iets beslist. Aangenomen wordt dat Energie Cottbus, Arminia Bielefeld, FC Nürnberg, Hansa Rostock en MSV Duisburg onder elkaar zullen uitmaken welke twee ploegen het voorrecht hebben om volgend jaar nog in de Bundesliga aan te treden. Nürnberg verspeelde gisteren al kostbare punten tegen Borussia Dortmund, dat op zijn beurt ook geen goede zaak deed. De Borussen blijven zo net boven de degradatieplaatsen hangen en mogen zich zeker nog niet veilig wanen.
 
Zoals eerder al gezegd heeft Cottbus de laatste weken een enorme remonte ingezet (12 op 15). Als de ploeg die lijn kan doortrekken, lijkt niets een verlengd verblijf bij de elite in de weg te staan. MSV en Hansa Rostock treffen met respectievelijk Leverkusen en HSV wel twee ploegen die nog strijden om Europees voetbal. Bielefeld moet op verplaatsing naar VfL Bochum, dat 38 punten totaliseert. Hertha Berlijn heeft met 35 punten ook zijn schaapjes nog niet op het droge. De hoofdstedelingen krijgen Karsruhe SC op bezoek, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties