De Boeck: 'Ploeg uitbouwen tot vaste subtopper'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Boeck: 'Ploeg uitbouwen tot vaste subtopper'
Foto: © SC

Cercle Brugge kan met een zo goed als zekere vierde plaats terugblikken op een schitterend seizoen, maar de Brugse vereniging blijft ambitieus. "Dit mag geen eindpunt zijn."

Met een thuiswedstrijd tegen FC Brussels en een verplaatsing naar Sporting Charleroi staan er nog twee belangrijke wedstrijden op het programma voor Cercle Brugge. De vierde plaats kan immers nog een Europees ticket opleveren, maar dan moeten buur Club Brugge -in de competitie- en Anderlecht -in de beker- Cercle wel een handje helpen.
 
Grand Cru
 
"We kunnen stellen dat we dit seizoen onze doelstelling behaald hebben", zegt een trotse voorzitter Frans Schotte. "We speelden mooi en prettig voetbal, maakten de meeste doelpunten en zijn de fairste ploeg uit eerste klasse. Het aantal bezoekers is gestegen met 56 procent en het aantal abonnementen met 43 procent. Pol (Vandendriessche/perschef bij Cercle, nvdr.) noemt het een seizoen met een gouden randje. Ik beschrijf het liever als een grand cru."
 
Technisch directeur Glen De Boeck treedt zijn voorzitter bij, maar wil niet alleen naar het verleden kijken. "Deze spelersgroep heeft een enorme progressie gemaakt, maar dit mag geen eindpunt zijn. Dit moet een aanzet zijn om een vaste subtopper te worden. Daarvoor moeten we de huidige ploeg samenhouden en waar nodig op zoek gaan naar versterkingen."
 
Staelens
 
Eén van die versterkingen gebeurde alvast naast de lijn. Lorenzo Staelens zal De Boeck bijstaan als assistent-trainer. "Het was een oplossing die structureel nodig was", geeft De Boeck toe. "Maar Staelens is iemand met een persoonlijkheid en geen ja-knikker. Iedereen heeft iemand zoals hem nodig."
 
De Cercle-trainer verwacht alvast een goede samenwerking. "We hebben jaren samen gespeeld en de kamer gedeeld. Ook als ik van ploeg verander, blijft hij in principe mijn assistent, maar het is nog niet de bedoeling om te verhuizen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties