Real speelt zondag kampioen in Pamplona

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real speelt zondag kampioen in Pamplona
Foto: © SC

Met nog vier speeldagen te gaan is de strijd om Europees voetbal en het behoud razendspannend in de Spaanse liga. Vanavond trachten Recreativo en Zaragoza drie punten te halen tegen opponenten die net in de Europese strijd verwikkeld zijn.

Vanavond om acht uur komt Atlético – vierde – in het eigen Vicente Calderón-stadion in actie tegen Recreativo – zestiende op twee punten van de degradatiezone. Na de laatste thuiswedstrijd – een smadelijke 1-3 nederlaag op de dag van de supporter – hebben de mannen van Aguirre wat recht te zetten tegen el Decano. Bovendien is het weeral een maand geleden dat de colchoneros nog eens drie punten konden halen, 6-3 winst tegen Almería. Als de Madrilenen hun kansen op Champions League voetbal gaaf willen houden, moet er absoluut gewonnen worden, Racing en Sevilla staan immers dichtbij. De bezoekers uit Huelva hebben heel andere doelstellingen: het behoud zo snel mogelijk verzekeren en de weg naar dat behoud loopt langs twee serieuze hindernissen de komende twee weken: Atlético en Villarreal.
 
In de tweede wedstrijd van vanavond is de inzet gelijkaardig: thuisploeg Zaragoza strijdt om het behoud en Deportivo – de beste ploeg van de tweede ronde – is nog in de running voor Europees voetbal. De maños staan op twee punten van Osasuna en Recreativo en op vier punten van Valladolid, Valencia en Getafe. De strijd is dus zeker nog niet gestreden. Voor de belangrijke wedstrijd van vanavond kan coach Villanova opnieuw rekenen op Ayala, Matuzalem en Ayala. Bij de bezoekers uit A Coruña is smaakmaker Lafita de rest van het seizoen uitgeschakeld. Bij winst komen de mannen van Lotina gelijk met Sevilla – zesde in de stand.
 
Morgen kan leider Real Madrid kampioen spelen in het Reyno de Navarra-stadion van Osasuna. Bij winst zijn de merengues zeker van de Spaanse titel en als concurrent Villarreal niet kan winnen van Getafe kunnen de mannen van Schuster zich al kampioen van Spanje kronen vóór de wedstrijd. Bij de aankomende kampioen zijn Guti en Sergio Ramos twijfelachtig. Voor de thuisploeg uit Pamplona zijn drie punten van goudwaarde om hun verblijf in de hoogste klasse te verlengen. De andere wedstrijd tussen Villarreal en Getafe start zondagmiddag om vijf uur. De mannen van Laudrup moeten na de onterechte uitschakeling in de Uefa Cup tegen Bayern München en de verloren bekerfinale tegen Valencia nu nog volop aan de bak om de degradatie af te wenden.
 
Zondagavond spelen Barcelona en Valencia ook tegen elkaar. Beide ploegen hebben een matig tot zwak seizoen achter de rug. Net als bij Barça – waar het vertrek van Deco en Ronaldinho al maanden vast lijkt te staan – heeft nu ook el equipo ché zijn sterren op de markt gegooid. Valencia zou al een bod van 25 miljoen euro plus Baptista voor David Villa afgewezen hebben van Real Madrid. De Koninklijke zou volgens de Spaanse media ondertussen al een nieuw bod van 30 miljoen euro plus De la Red of Granero uitgebracht hebben. Inter, Arsenal en de tegenstander van zondag Barcelona zijn in de diensten van Silva geïnteresseerd.
 
De overige zondagwedstrijden zijn Sevilla tegen Valladolid, het Andalusische onderonsje tussen Almería en Betis, het gedegradeerde Levante tegen Espanyol, Athletic tegen Mallorca en Racing tegen Murcia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties