Aalst gaat winnen in Zottegem

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Aalst gaat winnen in Zottegem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sottegem kreeg vandaag het bezoek van Eendracht Aalst. Sottegem is aan een sterk seizoenseinde bezig, Aalst daarentegen wou eindelijk nog eens aanknopen met een overwinning, om met vertrouwen de eindronde te kunnen aanvatten.

Onder een stralende zon begon de partij met overwicht voor de thuisploeg met een eerste dreiging via de flanken. Moreels wist de buitenspelval te ontwijken maar Aalst-doelman De Veirman kwam goed uit om het gevaar onschadelijk te maken. Even later kreeg Moreels een tweede poging, ditmaal kon hij op doel schieten, doelman De Veirman stond opnieuw goed opgesteld om de poging te weren. De thuisploeg bleef voor de meeste dreiging zorgen in het openingskwartier en bij een derde maal dat het richting doel trok, was het raak. Via een snelle aanval werd de bal voor doel gebracht waar Moreels de bal in doel verlengde. Na deze treffer kwamen de bezoekers meer in de partij, bij een eerste schuchtere poging kwam Verheyden net niet tot een schot. Enkele minuten later was het wel raak voor de Ajuinen, Lord zette zich knap door en leverde de bal in bij Aelbrecht die op doel schoot. Via een Zottegems been kwam de bal bij Troch terecht, ook hij haalde uit en deze zag zijn afgeweken schot tegen de netten belanden. Aalst kreeg opnieuw vertrouwen en trok de wedstrijd naar zich toe. Via verdediger Spotbeen kwam het opnieuw dreigen, zijn schot was echter te zwak om doelman De Cabooter in gevaar te brengen. De bezoekers hadden wel het meeste balbezit maar kwam niet echt meer tot doelkansen, waardoor de tuisploeg geleidelijk aan het evenwicht kon herstellen. Op slag van rust kreeg het zelfs nog de beste kans om aanspraak te kunnen maken op een voorsprong. Varache bracht de bal voor tot bij Moreels die in één tijd op doel besloot. De Veirman schudde een knappe reflex uit de mouwen en maakte ook de daarop volgende rebound onschadelijk.

De Aalst-supporters zagen de wederoptredende Ngeukam aan de tweede helft beginnen en dat bleek voor een extra boost te zorgen voor het team. Het nam het initiatief in handen en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Lord zette zijn bewaker in de wind en bracht Troch in stelling, hij schoot echter over doel. Even later claimde Aalst een strafschop na het haken van Lord in de zestien, maar de scheidsrechter ging hier niet op in. De bezoekers bleven de bal aardig rondspelen en dat resulteerde zich een kwartier voor tijd in een tweede treffer. Lord zette de actie op en bracht de bal voor doel, Verheyden knalde na wat geharrewar voor doel de bal hoog in doel en bracht zijn team op voorsprong. Sottegem ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar de Aalsterse verdediging hield stand. Op counter kreeg het zelfs nog via de ingevallen Podevijn de kans op de 1-3 maar zijn poging ging naast.

Sottegem startte het beste aan deze partij maar kon over de gehele wedstrijd gezien niet echt aanspraak maken op een overwinning, zodat Aalst met de verdiende drie punten huiswaarts keert. Voor de Ajuinen komt deze langverwachte overwinning op het goede moment om het vertrouwen op te krikken voor de eindronde die er bijna aankomt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties