Ronse zet een goede stap richting de titel

Rombaux Gunther
| 3 reacties
Ronse zet een goede stap richting de titel
Foto: © SC

Vandaag stond in 3de A de voorlaatste speeldag op het programma. Bovenaan blijft het een spannende strijd om de titel, terwijl onderaan eveneens de strijd nog niet gestreden is om de plaats voor de barragewedstrijden.

SK Ronse kon vandaag een goede stap zetten richting de titel maar dan moest het wel voorbij zijn tegenstander zien te raken deze middag, het voorlaatste in de stand KM Torhout. De thuisclub heeft om een rechtstreekse degradatie te ontlopen nog enkele punten nodig, geen makkelijke klus dus tegen een ploeg met uitzicht op de titel. En dat bleek ook, want Ronse ging met overtuigende 1-4 cijfers winnen bij de Westvlamingen. La Louvière kreeg onlangs te horen dat het geen licentie verkrijgt voor betaald voetbal, maar toch willen de Wolven alles geven om de kampioenstitel binnen te halen. Die droom dreigt na de nederlaag van deze middag tegen Peruwelz ook uiteen te spatten, het ziet na de nederlaag tegen drie punten achterstand aan en krijgt tevens het gezelschap van Peruwelz op de tweede plaats. RC Waregem mag zich voorbereiden op de eindronde en deed dit door met 0-2 te gaan winnen op het veld van Willebroek-Meerhof. Ook RC Mechelen en Eendracht Aalst spelen hun resterende partijen in het teken van de eindronde. Beide clubs wonnen hun partij en krikken het vertrouwen hiermee op met het oog op de nacompetitie. Mechelen haalde het met 2-1 cijfers tegen het tot vierde veroordeelde Couillet en Aalst behaalde eindelijk nog eens een overwinning op het veld van Sottegem

Onderaan de rangschikking stond een duel tussen Londerzeel en Wetteren op het programma, bij winst kon Londerzeel nog aanspraak maken op het behoud, maar door de puntendeling in deze partij bedraagt de kloof met de plaats die recht geeft op het behoud zes punten. Hierdoor moet Londerzeel nog één punt zien te behalen in zijn laatste partij om rechtsreekse degradatie te ontlopen. De twee resterende partijen eindigden beiden eveneens op een gelijkspel. Francs Borains speelde 2-2 gelijk tegen FCN Sint-Niklaas en de partij tussen Oudenaarde en Diegem eindigde op een scoreloos gelijkspel.

Uitslagen;W-Meerhof - RC Waregem 0-2
Fr. Borains - FCN Sint-Niklaas 2-2
Sottegem - E. Aalst 1-2
La Louvière - Peruwelz 1-2
Londerzeel - Wetteren 1-1
Torhout - Ronse 1-4
RC Mechelen - Couillet 2-1
Oudenaarde - Diegem 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties