Werder gunt Bayern titel nog niet

Nico Wieme

Bayern München kan vanavond kampioen spelen als het minstens een punt pakt bij VfL Wolfsburg. Werder Bremen gunde de recordkampioen zijn 21ste titel nog niet. De havenploeg won met 2-0 van Energie Cottbus. Schalke 04 geraakte niet voorbij Hannover.

In een notendop krijgt u een overzicht van de zaterdag gespeelde wedstrijden in de Bundesliga.

Werder Bremen – Energie Cottbus 2-0

Werder Bremen kreeg in de eerste helft genoeg kansen om Cottbus klein te krijgen, maar de bezoekende doelman Tremmel keepte op hoog niveau. Na de rust konden invallers Rosenberg en Almeida dan toch de Cottbusdoelman te grazen nemen. Werder neemt een optie op de tweede plaats. Als Bayern kampioen wil spelen, zal het dat zondagavond zelf moeten afdwingen.

Schalke 04 – Hannover 96 1-1

Schalke 04 geraakte thuis niet voorbij Hannover 96. De ploeg uit Gelsenkirchen moet de tweede plaats nu aan Werder Bremen laten. Bruggink trapte de bezoekers op vrijschop na amper acht minuten al op voorsprong. Altintop (foto links) bracht op slag van rust weer hoop bij de thuisploeg. Met een stiftbal scoorde hij de gelijkmaker. Ondanks verwoede pogingen in de tweede helft om het laken naar zich toe te trekken, bleef Schalke op een gelijkspel steken.

VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 4-1

Uittredend landskampioen VfB Stuttgart nam ruim de maat van Eintracht Frankfurt. De thuisploeg greep de bezoekers meteen bij de keel en na nog geen 20 minuten leidde Stuttgart al met 3-0 dankzij twee doelpunten van Bastürk en eentje van Gomez. Vlak na de pauze scoorde Cacau de 4-0. Iets voorbij het uur redde Amanatidis de eer voor Frankfurt.

Hertha BSC – Karlsruhe SC 3-1

Hertha BSC is na de 3-1-zege tegen Karlsruhe zo goed als gered. Kacar vlak voor en Pantelic vlak na het halfuur brachten de hoofdstedelingen op een veilige 2-0. Na de rust bracht Kapplani weer spanning in de match, maar drie minuten voor affluiten nam Skácel al twijfels weg.

Hansa Rostock – Hamburg SV 1-3

Hamburg SV kon de crisis bedwingen door met 1-3 te gaan winnen bij Hansa Rostock. Nog voor het uur brachten Olic (foto rechts) met twee treffers en enfent terrible Van der Vaart de Noord-Duitsters op 0-3. Mathijsen versloeg een kwartier voor affluiten zijn eigen doelman.

Arminia Bielefeld – VfL Bochum 2-0

Arminia Bielefeld deed een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. De ploeg in degradatiegevaar versloeg VfL Bochum met 2-0. Op de 70ste minuut bracht Mijatovic zijn ploeg op voorsprong. Het was bibberen voor de thuisploeg tot Kamper één minuut in blessuretijd de geruststellende 2-0 aantekende.