Inge Heiremans: "knokken tot de laatste minuut"

viki meeuwis
| 0 reacties
Inge Heiremans: "knokken tot de laatste minuut"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Woensdag aanstaande spelen de Rode Duivelinnen een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2009 in Finland. Ze nemen het in Eupen op tegen wereldkampioen Duitsland. Een moeilijke tegenstander, volgens Inge Heiremans, aanvalster bij Ladies Rapide Wezemaal.

VK: Inge, hoe kijk je vooruit naar de Interland tegen wereldkampioen Duitsland?
IH: “Ik kijk zeker uit naar die wedstrijd. Het is wel speciaal om tegen de wereldkampioen te spelen. De heenwedstrijd in Duitsland heb ik gemist door een neusbreuk, dus voor mij is het de eerste keer dat ik tegen Duitsland speel. Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden. Duitsland is enorm sterk en er spelen allemaal sterspeelsters in die ploeg. Maar dat mag voor ons alleen maar een extra motivatie zijn om alles te geven en ons zelf te bewijzen. Op papier hebben we geen schijn van kans, maar de wedstrijd moet altijd gespeeld worden en als we allemaal ons best doen en ons 100% geven, dan kunnen we onszelf achteraf ook niets verwijten.”
 
VK: De rode duivelinnen deden het tot nog toe lang niet slecht in de voorronde.
IH: “Nee zeker, we hebben 10 punten momenteel uit 6 wedstrijden. Dat hadden er niet veel durven dromen voor we aan deze campagne begonnen. Als we achteraf de wedstrijden bekijken, hadden dat zelfs nog meer punten kunnen zijn. De eerste wedstrijd in Zwitserland hebben we nipt verloren maar hadden we minstens een punt verdiend. Tegen Nederland hebben we in de laatste minuten nog een voorsprong uit handen gegeven. Maar een gelijkspel tegen Nederland was op zich wel een schitterend resultaat. Zij staan zoveel verder dan ons qua omkadering en steun vanuit de voetbalbond. In de vorige WK of EK voorrondes haalden wij geen punten of amper enkele punten, dus België is er het voorbije jaar echt wel sterk op vooruit gegaan. We hebben een hechte groep met een mix van ervaring en jeugd, die er elke wedstrijd weer voor knokt.”
 
VK: Je speelde zelf bij Wolfsburg, wat weet je nog van toen en wat was het grootste verschil tussen de Duitse en de Belgische competitie?
IH: “Ik heb tijdens het seizoen 2004-2005 in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg gespeeld. Het was een unieke ervaring, maar op sportief vlak is dat jaar wel niet zo'n succes geworden. De ploeg draaide niet goed en degradeerde uiteindelijk. Ik ben de hele terugronde out geweest met een voetblessure en kort daarop een knieblessure. Ik heb zeker geen spijt van mijn Duits avontuur. De hele heenronde was ik een vaste waarde in de ploeg en was het super om als semi-prof met voetbal bezig te kunnen zijn. Ik werkte deeltijds voor de club en daarnaast kon ik mij volop concentreren op het voetbal. En de Duitse competitie is zeker een sterkere competitie dan de Belgische, vooral qua snelheid van uitvoering en qua kracht.”
 
VK: Spelen er nog voormalige ploeggenotes van je bij de huidige Duitse nationale ploeg?
IH: “Met Martina Müller heb ik toen samen gespeeld, maar zij is momenteel gekwetst en zal er dus niet bij zijn woensdag.”
 
VK: Als je kijkt naar welke Duitse speelsters je nog kent van je periode daar, wie moeten we dan woensdag het meest in het oog houden?
IH: “We weten allemaal dat Birgit Prinz aan een halve kans genoeg heeft maar Duitsland stopt niet bij Prinz. Ik denk dat we al hun speelsters in het oog moeten houden. Persoonlijk denk ik niet dat er veel zwakke punten in hun ploeg zijn. Ik ken bijna alle speelsters wel van de periode dat ik in Duitsland speelde. Met Wezemaal hebben we in de Uefa Cup vorig jaar tegen Turbine Potsdam en dit jaar tegen FFC Frankfurt gespeeld en zijn we dus ook een heel aantal van deze meisjes tegen het lijf gelopen. Het is dus de taak van ons om collectief sterk voor de dag te komen, heel georganiseerd te spelen en iedereen moet haar persoonlijke tegenspeelster zo goed mogelijk uit de match proberen te houden. En als een medespeelster eens een steekje laat vallen, moet iemand anders dat foutje proberen recht te zetten. Dat zijn onze sterke punten en die mogen we ook niet vergeten. Na 90 minuten zullen we dan wel zien waar we staan.”
  
VK: Tot slot een kleine prognose?
IH: “Het zal moeilijk zijn om een punt, of laat staan de 3 punten thuis te houden, maar we gaan er voor knokken tot de laatste minuut. En als we verliezen zal het volgens mij toch geen zware afstraffing worden.”
 
 
Auteur: Kevin Van Hooydonck
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties