Analyse Real Madrid viert tweede titel op rij

Dave Sentobin
| 11 reacties
Real Madrid viert tweede titel op rij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteravond won Real in extremis van het noodlijdende Osasuna en zo kroonde de Koninklijke zich drie wedstrijden voor het einde kampioen van Spanje. Real haalt zijn tweede Spaanse titel op rij. Voetbalkrant analyseerde het eerste seizoen van Schuster.

De critici waren aan het begin van het seizoen - lees tot enkele weken geleden - niet mals voor de Duitse oefenmeester. Volgens de Madrileense pers was er niets veranderd aan de spelstijl van het zogenaamde nieuwe Real en ondanks het betere spelerspotentieel brachten de sterren van de Spaanse hoofdstad ook niet het sprankelende voetbal waar iedereen naar het Bernabéu-stadion voor afzakte. Schuster en de zijnen snoeren nu met de tweede landstitel op rij de criticasters de mond. Een kort overzicht van het seizoen van de Spaanse kampioen, Real Madrid:

Augustus
 
Real Madrid opent het Spaanse voetbalseizoen met het duel tegen bekerwinnaar Sevilla om de Supercup. De confrontatie zadelt de regerende landskampioen met een serieuze kater op. Na een nipte nederlaag in de heenmatch, gaat de Koninklijke met zware 3-5 cijfers onderuit in Bernabéu. In de competitie kent de ploeg van Schuster wel een goede start, met een zege op de openingsspeeldag tegen buur Atlético. 
 
September
 
Op de tweede speeldag haalt Real Madrid meteen zwaar uit op het veld van Villarreal, dat een van de belangrijkste concurrenten van de titel zal worden. De prestatie van aanwinst Sneijder is veelbelovend en Real lijkt zich nu al te ontpoppen tot de grote titelfavoriet. Op het veld van Valladolid lijdt de Koninklijke wel zijn eerste puntenverlies, maar verder verloopt de competitiestart vlot.
 
Oktober
 
In de tiende maand lijdt Real Madrid zijn eerste nederlaag van het seizoen. Tegen Espanyol Barcelona, dat uitstekend aan het seizoen begon, gaan de merengues met 2-1 onderuit. Real maakt deze misstap wel goed op het veld van Valencia, dat op dat moment nog bovenaan meedraait. Het wordt liefst 1-5, opnieuw zware cijfers. 
 
November
 
In november staan er slechts drie competitiematchen op het programma. Tegen Sevilla, zowat het zwart beest van Real, loopt het opnieuw fout: 2-0 in de Andalusische hoofdstad. Ook de volgende verplaatsing naar promovendus Murcia betekent puntenverlies. De Koninklijke komt niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 
 
December
 
In de laatste maand van het jaar sluit Real Madrid een schitterend 2007 in stijl af. De mannen van Schuster verliezen geen punt in de Spaanse competitie en pakken een belangrijke zege op het veld van aartsrivaal Barcelona. De hoofdstedelingen halen het met het kleinste verschil en kunnen met een gerust gemoed aan de (mini-)winterstop beginnen. De titel lijkt nu al binnen handbereik.
 
Januari
 
Ook in het begin van het nieuwe jaar blijft Real op zijn elan voortgaan. Schitterend is het zeker niet altijd, effectief wel. Ondanks confrontaties met stevige tegenstanders als Atlético Madrid en Villarreal pakt de Koninklijke het maximum van de punten. De titelstrijd lijkt dan ook behoorlijk saai te worden.
 
Februari
 
Almería bewijst dat Casillas dan toch niet onklopbaar is en het niet onmogelijk is om Real te verslaan. Een week later lijken de Madrilenen alle twijfels echter van zich af te schudden met een 7-0 triomf tegen Valladolid. Als het een week later echter opnieuw fout loopt in Andalusië, op het veld van Betis, komen er toch twijfels aan de oppervlakte. Barcelona verkleint de kloof en de titelstrijd lijkt dan toch nog interessant te kunnen worden.
 
Maart
 
Ook in maart loopt het niet helemaal zoals Schuster het zou willen. Naast een aantal nipte zeges, lijdt Real opnieuw twee nederlagen. El Riazor blijft een oninneembare vest voor de Koninklijke en tegen het noodlijdende Valencia lijden Raúl en co zelfs een tweede opeenvolgende nederlaag. De Madrilenen hebben echter het geluk dat Barcelona in dezelfde periode nog meer klungelt en amper vier op vijftien haalt. Villarreal ontpopt zich plots tot de belangrijkste titelconcurrent. Real eindigt de maand wel goed met een goede prestatie en winst tegen Sevilla. 
 
April-Mei
 
De ploeg van Schuster blijft echter wisselvallig en begint april met nieuw puntenverlies, dit keer op het veld van Real Mallorca. Real herpakt zich echter en put vertrouwen uit de zege op het veld van seizoensrevelatie Racing Santander en uit het puntenverlies van de concurrenten Villarreal en Barcelona. In de eindsprint naar de titel was afgelopen zondag winst voldoende tegen Osasuna. Een laat doelpunt van Higuaín zorgde ervoor dat de Koninklijke woensdag in de klassieker tegen Barça kan aantreden als dé kampioen van 2007-2008.

CT
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties