Wilrijk mag naar finale van eindronde

Philippe Crols

KFCO Wilrijk mag de finale van de eindronde in eerste provinciale spelen. De vice-kampioen was in de terugmatch tegen Branddonk de betere ploeg, het werd 3-1.

Beide ploegen begonnen matig aan de partij. De schrik om een doelpunt binnen te krijgen was duidelijk groter dan de wil om een goaltje te maken. Dat was natuurlijk zeer naar de zin van Branddonk dat bij een gelijkspel hoe dan ook geplaatst was.

Beide ploegen konden in het openingskwartier een keertje dreigen, maar het was de thuisploeg dat als eerste succesvol was. Van Gestel opende na een kwartier spelen de score. Meteen daarna kreeg Branddonk de kans om langszij te komen, maar deze kans werd niet benut. Iedereen leek zich neer te leggen bij een 1-0-ruststand, maar toen ging thuisdoelman Gys in de fout. Hij trapte slecht uit en Melis kon met een lob de stand weer in evenwicht brengen.

Wilrijk moest nu twee maal scoren na rust. Toch was via Segers de eerste goede kans voor de bezoekers, maar Gys deed zijn werk nu wel goed. Op het uur was zijn collega Schepers geklopt op een vrijschop van Janssens. Vijf minuten later was het hek helemaal van de dam. Op een hoekschop kopte De Doncker het doelpunt van de kwalificatie tegen de touwen. Branddonk zette nog een slotoffensief op poten, maar zonder succes.