'Guardiola vervangt straks Rijkaard bij Barça'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Guardiola vervangt straks Rijkaard bij Barça'
Foto: © SC

Volgens de Spaanse pers is de kogel door de kerk in verband met het trainerschap volgend seizoen bij FC Barcelona. Oud-boegbeeld Josep Guardiola, nu coach van Barcelona B, zou Frank Rijkaard op het einde van dit seizoen vervangen.

FC Barcelona grijpt voor het tweede opeenvolgende jaar naast de prijzen en daar zijn ze in Catalonië niet gelukkig mee. Het ziet er dan ook naar uit dat hun Nederlandse trainer Frank Rijkaard het gelag zal moeten betalen voor de magere resultaten (ondanks het feit dat de halve finale van de CL werd gehaald).

Rijkaard is vijf seizoenen lang de trainer geweest van FC Barcelona, maar nu acht men het in Camp Nou tijd voor een nieuwe sterke man. De Raad van Bestuur van de Spaanse voetbalgrootmacht zou donderdag samenkomen en het nieuws bevestigen dat Josep Guardiola de nieuwe oefenmeester wordt.

Guardiola was elf seizoenen actief bij de blaugrana. Hij speelde 263 wedstrijden voor het team. De 37-jarige trainer pakte zes keer de Spaanse landstitel en won in 1992 op Wembley de Europacup I ten koste van Sampdoria Genua. Rijkaard pakte met FC Barcelona twee keer de titel, twee keer de Spaanse Supercup en in St.-Denis won het in 2006 de Champions League ten koste van Arsenal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties