Alweer Roma en Inter in finale Coppa

Maarten Vandenabeele

De finale van de Coppa Italia lijkt gereserveerd te zijn voor Inter en AS Roma: voor het vierde seizoen op rij spelen zij de eindstrijd. Roma rekende af met Catania.

Inter plaatste zich woensdag al en Roma moest in Catania een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen.

Na 27 minuten maakten de Giallorossi al een eind aan de hoop van de thuisploeg om voor een stunt te zorgen: Vucinic werd neergehaald in het strafschopgebied en Aquilani trapte de 0-1 binnen. Catania kon wel onmiddellijk reageren: Silvestri kopte twee minuten later de 1-1 binnen. Daarna controleerden de Romeinen de wedstrijd en de ploeg van Zenga kon ze niet meer in verlegenheid brengen.

De finale wordt voor het eerst in een enkele wedstrijd gespeeld, op 24 mei in Rome.