Doek is gevallen voor Straatsburg

Philippe Crols
| 0 reacties
Doek is gevallen voor Straatsburg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straatsburg zal volgend seizoen niet meer met de beste clubs van Frankrijk mogen meespelen. Op de voorlaatste speeldag viel het doek voor de club. Er zijn nu twee van de drie degradanten bekend.

Straatsburg stond met nog twee wedstrijden te gaan vier punten achter op Lens en Toulouse. Winst was bijgevolg noodzakelijk, maar dat kwam er helemaal niet van. Middenmotor Caen stond na elf minuten spelen al 0-2 voor. Het zou uiteindelijk nog 1-4 worden. Bijgevolg vergezelt Straatsburg Metz naar de tweede klasse. Metz was al langer zeker van degradatie.

Wie de derde degradant wordt is nog niet zeker. Lens en Toulouse hebben allebei 39 punten. Toulouse heeft een beter doelpuntensaldo (+2) ten opzichte van Lens. Ook PSG kan nog degraderen. Het pakte op de voorlaatste speeldag wel een punt. Het heeft nu 40 punten. Qua doelpuntensaldo doet de ploeg uit Parijs het evengoed als Lens.

Bovenaan is de titel nog altijd niet van Lyon. Het won op de voorlaatste speeldag van Nancy, maar ook eerste achtervolger Bordeaux pakte de drie punten. Lyon heeft nog altijd wel twee punten voorsprong.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties