Femke Maes verdient een nominatie

viki meeuwis
| 2 reacties
Femke Maes verdient een nominatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de vrouweninterland tussen België en Wereldkampioen Duitsland van vorige week woensdag 7 november viel te midden van alle Duitse vlaggen, één spandoek te bemerken van Belgische makelij.

Het spandoek had het opschrift “Femke Maes Belgische sportvrouw van het jaar 2008”.
 
De initiatiefnemers zijn van mening dat de kapitein van de Belgische nationale ploeg en Willem II op zijn minst een nominatie zou verdienen voor het gala sportman en sportvrouw van het jaar 2008. Ze was jaren de beste speelster in Belgische competitie en behaalde zowel met Eendracht Aalst als Wezemaal successen. Ze werd ook verschillende keren verkozen tot beste speelster in de Belgische competitie. Dit jaar trok ze dan naar Nederland om bij Willem II te spelen in de nieuwe Eredivisie. Femke Maes deed het meteen  heel goed bij haar nieuwe club en groeide onmiddellijk uit tot publiekslieveling. Willem II strijdt nog volop mee voor de titel en als bekroning van een schitterend jaar maakte ze bovendien kans op de Gouden Schoen.
 
Met de Rode Duivelinnen behaalde ze met tot nu toe 10 punten in de EK voorronde, een resultaat waar vooraf niemand echt op had durven hopen. Maes scoorde tot nog toe drie keer in die voorronde waaronder de belangrijke goals tegen Zwitserland en Wales. Die prestaties gingen ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Onlangs legde Femje een test af bij het Zweedse Djurgården, waar die andere Belgische topspeelster Marijke Callebaut, actief is. Ze trainde vijf keer bij de club uit Stockholm en men was fel onder de indruk van haar kwaliteiten. Er werden onderhandelingen over een mogelijke overgang opgestart die na de afloop van de Nederlandse competitie zullen worden verder gezet.  
 
Het hoeft dus geen betoog dat Femke Maes een topper is en iedereen die ooit met of tegen haar heeft gespeeld, met haar gewerkt of haar gewoon bezig heeft gezien, zal kunnen beamen dat ze een minstens een keer de nominatie voor sportvrouw van het jaar zou verdienen. Aan de Belgische beroepsbond van sportjournalisten, die  de genomineerden elk jaar kiezen, om dit waar te maken.
 
Auteur: Kevin Van Hooydonck
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties