FC Kopenhagen verstoort het titelfeestje van Aalborg

Zondag en maandag werd de dertigste speeldag in de Deense SAS liga afgewerkt. Een van de partijen waar naar uitgekeken werd was de topper tussen FC Kopenhagen en titelfavoriet Aalborg.

Als Aalborg een puntje pakte, kon het de titel gaan vieren, bij verlies moesten ze nog een week geduld oefenen.

FC Kopenhagen was vastbesloten om punten te pakken. Na een slechte start na de winterstop zag het de kans op de titel wegglippen en op een gegeven moment liet trainer Ståle Solbakken zich zelfs ontvallen dat hij tevreden zou zijn met de derde plek. Met deze overwinning staat FC Kopenhagen voorlopig op de tweede plaats, met een punt meer dan FC Midtjylland dat derde staat. Midtjylland verloor de wedstrijd van Esbjerg en laat zo dure punten liggen.

FC Kopenhagen domineerde in het Parken Stadion zonder dat er aanvankelijk kansen uit voortvloeiden. Het duurde tot iets na het half uur vooraleer het eerste doelpunt viel. Na een hoekschop kwam de bal bij Michael Silberbauer terecht die de bal vanuit een scherpe hoek in doel werkte.

Na de rust kwam AaB meer aggressief uit de hoek maar Atiba Hutchinson kon op het uur Kopenhagen op 2-0 brengen na goede combinatie met Wendt en Nordstrand. Amper tien minuten later kende scheidsrechter Claus Bo Larsen een strafschop toe nadat Olfers Hutchinson buiten het veld neerhaalde. Hutchinson viel echter wel binnen de lijnen waardoor Larsen een penalty toekende. Morten Nordstrand schoot de bal hard in doel.
Ailton kon met nog vijf minuten te gaan de 4-0 op het bord zetten. AaB heeft aan een puntje genoeg om de titel te kunnen vieren maar door dit verlies zullen ze die viering nog een weekje moeten uitstellen.

Doelpunten: Silberbauer (’ 34 ; 1-0), Hutchinson (’58 ; 2-0), Nordstrand (’68 ; 3-0 pen.), Ailton (’ 85 ; 4-0)
Gele kaarten: FCK: Sionko, Antonsson,  AaB: Risgård, Olfers, Enevoldsen, Vilakazi
Scheidsrechter: Claus Bo Larsen
Toeschouwers: 25.889

FC Midtjylland slaagde er niet in om met tien man stand te houden en zo kon Esbjerg toeslaan.
Beide ploegen begonnen goed aan de partij wat meteen enkele kansen voor beide ploegen opleverde. Eerst was er een dubbele kans voor FC Midtjylland maar keeper Lars Winde slaagde erin om eerst de treffer van Petter Furuseth Olsen af te stoppen en  later de bal in de rebound van Danny Olsen.
Bij Esbjerg was het Jesper Bech die enkele minuten later kon toeslaan maar zijn schot werd afgeweerd door keeper Lasse Heinze. Heinze kon niet bij de vrije trap die Martin Vingaard vanop 35 meter in doel schoot. Zeven minuten later kon Magnus Troest via een kopbal de gelijkmaker scoren. Nog acht minuten later stond het al 1-2 toen Florescu het cadeau van Lars Winde dankbaar aannam. De keeper liep om onduidelijke redenen heel ver uit doel waardoor de Roemeen de bal maar in een leeg doel te sturen had.
Midtjylland was de rest van de eerste helft de betere ploeg zonder dat het nog tot scoren kwam.
Na de rust kwam de thuisploeg gevaarlijk opzetten. In de 59e minuut kon Martin Vingaard de stand op 2-2 brengen na een goede pass van Jesper Bech. Met nog twintig minuten te gaan moest Midtjylland met tien man verder nadat Afriyie met rood van het veld moest na eenj al te drieste tackle op Michaël Murcy. Het duurde tot in de slotfase voor het derde doelpunt viel. Søren Rieks kon de bal, na een goede voorbereiding van Frank Hansen in doel werken.

Doelpunten: Vingaard (’17 ; 1-0), Troest (’18 ; 1-1), Florescu (’25 ; 1-2), Vingaard (’59 ; 2-2), Rieks (’85 ; 3-2)
Gele kaarten: Esbjerg: Onstad, Hansen, FCM: Salami, Kjær
Rode kaart : Afriyie
Scheidsrechter: Thomas Vejlgaard
Toeschouwers: 7.146